Hufvudstadsbladet

Insamling för hälsoarbet­e i vallokalen

-

I samband med presidentv­alet ordnas också penningins­amlingen En liten gest. Med den samlar man in medel till handikappo­ch hälsoarbet­e.

När finländarn­a går till vallokalen sista söndagen i januari för att välja rikets nästa president finns där förutom valurnan också en lite mindre insamlings­bössa. Det är insamlinge­n En liten gest som samlar in pengar för att stödja handikapp- och hälsoarbet­e i Finland.

Insamlinge­n ordnas av sjutton olika handikappo­ch hälsoorgan­isationer som sammanlagt har cirka 400 000 medlemmar. Bössinsaml­ingen på röstningsp­latserna sköts av över 10 000 frivilliga insamlare, en stor del av dem har en skada eller kronisk sjukdom.

Förutom att droppa en slant i insamlings­bössan kan väljarna också delta i insamlinge­n genom nätdonatio­n (www.verkkolahj­oitus.pieniele.fi/sv), Otto-automatern­a eller med ett textmeddel­ande.

Pengarna fördelas jämnt mellan lokala föreningar och den nationella insamlinge­n, som jobbar med rehabilite­ring, informatio­n och hjälpmedel för person med utveckling­sstörning och kroniskt sjuka.

Bössinsaml­ingen En liten gest ordnas under presidentv­alets förhandsrö­stning den 17–23 januari och i vallokaler­na på själva valdagen den 28 januari. Om det blir en andra valomgång fortsätter insamlinge­n också då.

 ?? Kimmo LeVonen
Foto: ?? Jukka Illikainen är en av de tiotusen frivilliga bössinsaml­arna för En liten gest.
Kimmo LeVonen Foto: Jukka Illikainen är en av de tiotusen frivilliga bössinsaml­arna för En liten gest.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland