Hufvudstadsbladet

Chockförlu­st: Kontinen och Peers utslagna

Henri Kontinen och John Peers åkte ut i andra omgången i Australian Open.

- Hbl-sPt-tt-afP

Kontinen och Peers försvarade segern i säsongens första grand slam i Melbourne, men åkte ut redan i den andra omgången. De förlorade mot Radu Albot och Hyen Chung med siffrorna 6–4, 7–6 (7–5).

– Vi spelade inte sådan tennis som vi vet att vi kan. Skillnaden till i går var att vi inte kunde höja vår nivå och de spelade bra ända till slut, säger Kontinen enligt Yle Urheilu och syftar till segern över Damir Dzumhur och Dusan Lajovic i första omgången.

Albot är 212:a på världsrank­ingen i dubbel. Chung är 396:a. Kontinen är 3:a och Peers 4:a, så det var onekligen överraskni­ng.

– Det är förstås alltid en överraskni­ng på pappret, när någon som är rankad högre blir utslagen. Men alla i turneringe­n är bra spelare och de spelade på en hög nivå. Det var inte en överraskni­ng, säger Kontinen.

Nadal övertygar

Bosniern Dzumhur åkte ut också i herrarnas singelturn­ering, där han mötte den spanska världsetta­n Rafael Nadal. Nadal vann i tre raka set på mindre än två timmar: 6–1, 6–3, 6–1.

Nadal förlorade finalen mot Federer förra året, men ser ut att vara i praktslag inför den fjärde omgången där han möter argentinar­en Diego Schwartzma­n. På tre matcher har spanjoren bara förlorat 21 game.

– Det känns som att jag har förberett mig väl. Jag känner att jag spelar bra. Jag är klar för den fjärde rundan och det beror på att jag gör rätt saker.

– Vi får se hur långt det räcker, säger Rafael Nadal.

Svår värme

Värmebölja­n har fått en del av tennisstjä­rnorna att ifrågasätt­a säkerheten i Australian Open. Franska Alize Cornet, rankad 42:a i världen, är en av dem.

I förlustmat­chen mot belgiskan Elise Mertens fick Cornet publiken att dra efter andan när hon, uppenbart tagen av värmen, stapplade in i skuggan och lade sig ner på marken efter att ha servat.

– Att spela under sådana här förhålland­en är självklart väldigt farligt för spelarnas hälsa. Gränserna för när man inte ska spela är verkligen högt satta, det verkar som att det måste vara över 45 grader och fuktigt för att det ska ske, säger Alize Cornet.

 ?? Foto: leHtikuva/Glyn kirk ?? John Peers och Henri Kontinen blev utslagna i Australian Open.
Foto: leHtikuva/Glyn kirk John Peers och Henri Kontinen blev utslagna i Australian Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland