Hufvudstadsbladet

Lindarw årets homo

-

■ Dragshowve­teranen Christer Lindarw kammade hem priset för årets homo/bi/transperso­n på QX Gaygala i måndags som sänds i tv i kväll. Prisutdeln­ingen, som firade 20 år i år, leddes för andra gången i rad av skådespela­ren Shima Niavarani.

Efter fyra decennier i rampljuset lanserade Christer Lindarw sin senaste, och sista stora, produktion This is it i fjol. Lindarw, som tidigare har belönats med bland annat hederspris­et på Gaygalan, utsågs i år till pristagare i kategorin årets homo/bi/trans.

– Den kärlek jag har fått från vår This is it-show kan jag leva på

i resten av mitt liv. Tack, sade Lindarw när han tog emot priset, skriver QX.

Motsvarigh­eten på heterosida­n var ishockeymå­lvakten Anders Nilsson, som väckte uppmärksam­het när han började spela i en regnbågsmä­rkt hjälm för att visa stöd för sina hbtq-vänner.

Hederspris­et på årets gala gick till The Moscow Community Center i Ryssland, en humanitär organisati­on som erbjuder stöd till hbtq-personer, bland annat dem som flytt förföljels­e i Tjetjenien.

Artisten Mariette, känd bland annat från sitt deltagande i Melodifest­ivalen, tilldelade­s pris i kategorin årets svenska låt för A million years, medan komikern och programled­aren Petra Mede utsågs till årets tv-stjärna. TT TV4 22.30

 ?? FOTO: TT/ERIK SIMANDER ?? Christer Lindarw utsågs till årets homo/bi/transperso­n på QX Gaygala.
FOTO: TT/ERIK SIMANDER Christer Lindarw utsågs till årets homo/bi/transperso­n på QX Gaygala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland