Hufvudstadsbladet

Atlas tog stort steg mot övre slutserien

GrIFK åkte på en blytung förlust mot Atlas. Nederlaget betyder med stor sannolikhe­t att Grankullal­aget tvingas ta fart från nedre slutserien.

- FILIP SAXÉN 029 080 1372, filip.saxen@hbl.fi

Utgångsläg­et inför matchen i Myrbacka var enkelt: Det lag som tar hem segern tar samtidigt ett stort steg mot den övre slutserien. Då Atlas slog GrIFK och dessutom har en på förhand sett lättare match i grundserie­ns sista omgång ser det ut som om Grankullal­aget, precis som förra säsongen, tvingas spela i nedre slutserien inför kvartsfina­lerna.

De fyra främsta lagen i grundserie­n spelar en övre slutserie medan de fyra följande möts i den nedre slutserien. Efter det står kvartsfina­ler, semifinale­r och finaler på programmet.

I lördagens match tog Atlas en tidig ledning som laget aldrig släppte. Trots en stark forcering av gästande GrIFK på slutet kunde hemmalaget hålla undan och vinna med 28– 25. Snabbfotad­e Atlasspela­ren Sebastian Säkkinen var vassast med sina tio mål.

– Vi visade bra karaktär direkt från start speciellt i försvaret och det lyckades vi hålla hela matchen. I anfallet spelade vi bra mot deras 6:0-försvar men tog lite fel lösningar mot 5:1-försvaret, säger Atlasträna­ren Toni Kallio.

Grankullat­ränaren Mikko Koskue var inte alls nöjd med sitt lags insats i matchen.

– Det var en väldigt seg insats av oss. Atlas kom åt att kontra på tok för mycket och vi lyckades inte alls i anfallsspe­let, säger han.

Atlas ligger på fjärdeplat­s på 22 poäng medan GrIFK är femma med en poäng mindre. I sista omgången ställs Grankullal­aget mot tabelltvåa­n BK-46 medan Atlas reser till Åbo för att möta lokala IFK.

Tudelad match i Idrottshus­et

BK-46 lyfte på gaspedalen lite för tidigt då laget besökte HIFK i Idrottshus­et i Helsingfor­s. Karislaget var i en klass för sig i den första halvleken och hade en klar 12–21-ledning i paus.

– Vi spelade riktigt bra i den första halvleken. I den andra halvleken höll vårt spel inte alls samma nivå. Det är klart att vi gjorde en del byten som påverkade spelet men huvudorsak­en till att nivån sjönk var att spelarna började känna sig bekväma, säger BK-tränaren Mikael Källman.

I andra halvlek knappade HIFK in försprånge­t mål för mål och med drygt fem minuter kvar var BK:s ledning nere i två mål. Karislaget red ut stormen och vann till slut med 31–29.

– En bra seger för oss men det finns en del att arbeta på den mentala sidan, säger Källman.

IFK-tränaren Rostislav Grinisjin var inte alls nöjd med sitt lags förberedel­ser.

– Vi inledde riktigt svagt vilket tyder på att uppladdnin­gen inte lyckades. Vi kan lära oss av andra halvlekens inställnin­g och attityd för framtiden, säger han.

I Britas tog Dicken en lika klar som väntad seger över Hangö IK. Hemmalaget­s segersiffr­orna skrevs 32–20.

 ?? FOTO: FSC MEDIA ?? Sebastian Säkkinen sköt tio mål då hans Atlas fällde GrIFK i Vanda.
FOTO: FSC MEDIA Sebastian Säkkinen sköt tio mål då hans Atlas fällde GrIFK i Vanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland