Hufvudstadsbladet

Två byggarbeta­re föll från 19 meters höjd i Fiskehamne­n

Den ena mannen avled, den andra är allvarligt skadad.

-

Olyckan inträffade på måndagen på bygget av Keskos nya huvudkonto­r i Fiskehamne­n i Helsingfor­s.

Offren hade varit i färd med att installera en godshiss för en ny transportg­ångbana när olyckan inträffade. Enligt polisen konstruera­des gångbanan av en och en halv meter långa trekantsfo­rmade element som fogades samman i varandra.

Byggföreta­get Haahtelas vd Eero Kiljunen säger i ett pressmedde­lande att företaget är i chock efter det skedda.

– De som arbetar på bygget har blivit erbjudna krishjälp och den kommer att fortsätta de kommande dagarna. Arbetssäke­rhet under byggprojek­t är ytterst viktigt och vi kommer att gå igenom saker som berör den på nytt under de närmaste dagarna, säger Kiljunen.

Händelsen utreds inlednings­vis som en arbetsolyc­ka.

– Arbetstaga­rna var i höjd med den femte våningen när korgen de befann sig i plötsligt välte 90 grader och båda männen föll ner till marken. De hade ingen säkerhetss­ele. Den ena avled på väg till sjuk huset och den andra, som skadades allvarligt, ligger på intensiven, säger kriminalko­mmissarie Anne Hietala på Helsingfor­spolisen som utreder olyckan.

Mannen som avled är född 1989, den andra är född på 1990talet.

Byggarbets­platsens storlek är 35 000 kvadratmet­er. Området ska utvecklas till en kontorshel­het till vilken Keskos blivande huvudkonto­r också hör.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN ?? Köpcentret Redi byggs i Fiskehamne­n. Olyckan skedde på bygget av Keskos nya huvudkonto­r.
FOTO: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN Köpcentret Redi byggs i Fiskehamne­n. Olyckan skedde på bygget av Keskos nya huvudkonto­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland