Hufvudstadsbladet

Tunt bakom den smala spetsen

-

● Krista Pärmäkoski visar härlig form i OS, även om sprintfart­en inte räckte till mer än semifinal.

Jag är inte heller särskilt oroad över Iivo Niskanen, fast sträckorna i OS inte riktigt passar honom lika bra som i VM. Ristomatti Hakola är också en juvel och en inspiratio­nskälla.

Utan dem skulle OS vara betydligt tråkigare för Finland. Nivån i resten av landslaget har inte varit så här anspråkslö­s på flera år.

I lördagens skiathlon var Kerttu Niskanen näst bästa finländare med sin sextonde plats. Hon tappade en minut till täten under fristilsha­lvan fast toppdamern­a taktikerad­e.

Niskanen, Johanna Matintalo och Aino-Kaisa Saarinen blev direkt utslagna i kvartsfina­lerna i damernas sprint. Supertalan­gen Johanna Matintalo deltar för första gången i OS och nittonde plats totalt är inte alls illa.

Jag hade väntat mig mer av Niskanen. För att inte nämna Laura Mononen, som vandrat i skuggorna hela vintern. Det är oroande med tanke på damernas stafett på lördag. Saarinen brukar alltid kunna höja sig då det handlar om stafett och i morgon får vi se hurdan Riitta-Liisa Roponens skateform är.

För ett par år sedan hade Finland ingen som var tillräckli­gt vass för att slåss om de inviduella medaljerna, men som lag var Finland alltid solitt. Nu är situatione­n den omvända.

Svårt att säga var Matti Heikkinen riktigt står, men det är svårt att föreställa sig honom på OS-prispallen i Pyeongchan­g. Lari Lehtonen, Perttu Hyvärinen och Anssi Pentsinen är tyvärr inte alls i samma kategori som Heikkinen och Niskanen. Då var det kul att se att Martti Jylhä stod för säsongens bästa insats i OS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland