Hufvudstadsbladet

Emery betonar den mentala biten

Det som hände i fjol får inte upprepas. PSG har inte råd att åka ut i åttondelen en gång till. Det är managern Unai Emery väldigt medveten om.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387 jonas.wendt@ksfmedia.fi

I fjol slog laget Barcelona med hela 4-0 på hemmaplan och då Edinson Cavani med halvtimmen kvar av returen på Camp Nou satte 1-3 trodde nog många av saken var klar. Barcelona behövde tre mål för att avancera och det skulle väl inte ens den katalanska jätten klara av.

Men under Neymars ledning stod man för ett underverk under matchens sista minuter, satte tre mål och förpassade PSG ur turneringe­n på ett oerhört smärtsamt sätt.

Den här gången slipper PSG Neymar och Barcelona. Brassen köptes loss i somras för drygt 200 miljoner euro och Barcelona lottades mot Chelsea. Däremot står en annan spansk bjässe i vägen för Parislaget denna gång, nämligen de mesta mästarna Real Madrid som gjort en märkligt svajig och ojämn säsong.

– Det är de här matcherna som verkligen mäter var vi står. Det handlar om att kunna stå upp, spela klokt och att visa upp en men- tal styrka, säger Emery till Mundo Deportivo.

PSG vinner franska ligan i tämligen överlägsen stil igen men för en klubb med alla qatariska oljepengar i ryggen räcker det inte. Den franska ligan är ojämn och saknar generellt sett de pengar som finns i andra toppligor. Någon reell utmanare finns inte på den inhemska marknaden och ryker laget mot Real blir våren väldigt odramatisk och tråkig för PSG.

I Reals fall har La Liga varit en enda lång mardröm. Upp till Barcelona skiljer 17 poäng och nu gäller det endast för laget att se till att hållas bland de fyra bästa i ligan.

Allt krut kan alltså sättas på Champions League och även om spelet haltat betänkligt är det ingen som tvivlar på de kungligas potential.

– Real har en tradition i Europa som ingen kan matcha. Och jag vet att stora spelare brukar stiga fram då det gäller som mest. Nu hoppas jag att det är mina spelare som är större, säger Emery.

Zidane: Jag tror ingenting

Real då? 5-2 alltså mot Real Socie- dad senast, tre mål för Cristiano Ronaldo och lite välbehövli­g medvind inför ett möte där Real faktiskt får finna sig i att vara utmanare.

– Om jag tror att vi vinner över PSG? Jag tror ingenting. Allt avgörs ute på planen, säger tränaren Zinedine Zidane som alltjämt kan rädda en säsong som hittills varit så svår.

Men det kräver i så fall en tredje titel i följd i Champions League och för att det ska bli verklighet krävs att hela laget tar sig i kragen. Ojämnheten har varit ett stort problem så här långt. Toppmatche­r har varvats med bottennapp.

– Vi är väl medvetna om att vi försatt oss i en svår situation. Men vi gillar matcher där insatserna är höga och pressen stor. Det är därför vi håller på med det här, säger Zidane till Mundo Deportivo.

– Jag vet att vi inte presterat på den nivån borde. Vi har inte varit tillräckli­gt jämna. Men jag vet vilken kapacitet vi besitter, säger Zidane.

 ?? FOTO: FREDERIC SCHEIBER ?? Blivande superstjär­na. Kylian Mbappe har varit utmärkt i PSG och 19-åringen går en lysande framtid till mötes.
FOTO: FREDERIC SCHEIBER Blivande superstjär­na. Kylian Mbappe har varit utmärkt i PSG och 19-åringen går en lysande framtid till mötes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland