Hufvudstadsbladet

Polisen misstog dragartist för tjuv

Polisen trodde att skådespela­ren och dragartist­en Kim Gustafsson var tjuven de jagade. Efter att ha synat hans stilettsko­r och paljettbes­trödda hattar, lät polisen honom fortsätta färden hem från Arbis.

- MARIA GESTRIN-HAGNER 029 0801 297, maria.gestrin-hagner@ksfmedia.fi

Skådespela­ren och dragartist­en Kim Gustafsson överrumpla­des totalt då två polispatru­ller natten mot onsdagen omringade hans bil och lät förstå att han var misstänkt för ett allvarligt brott.

Incidenten inträffade på tisdagskvä­llen då Gustafsson intet ont anande kommer körande från Arbis längs med Tölögatan. Gustafsson har knappt hunnit färdas några kvarter förrän han är omringad av polisbilar som stoppar honom. Polisen upplyser Gustafsson om att de jagar en tjuv och att ett ögonvittne har sett gärningsma­nnen lämna brottsplat­sen i en bil med samma utseende och registerpl­åtar som Gustafsson­s.

Granskade bilen

– Vid det här skedet kunde jag dra en lättnadens suck. De facto hade jag kört utan säkerhetsb­älte, men insåg fort att polisopera­tionen var överdimens­ionerad för den typen av trafikförs­eelse, berättar Gustafsson.

Polisen frågar Gustafsson varifrån han kommer och han svarar som det är: ”Från Arbis”. Varpå polisen vill veta vad Gustafsson brukar göra där och han svarar: ”Öh ... oftast körövninga­r”.

Efter den sena utfrågning­en gör polisen en okulär besiktning av innehållet i bilen som är fylld med all tänkbar rekvisita som dragartist­er behöver: Ett urval stilettkla­ckade skor i herrstorle­k, paljettbes­trödda cylinderha­ttar i svart och silver, notblad, en blond lockig grekisk gudinne-peruk samt ett spetskanta­t Mary Poppins-paraply.

Polisen bad om ursäkt

Nu drar sig polispatru­llerna ett par steg tillbaka för att konferera med varandra. Gustafsson hör tydligt den ena konstapeln säga till sina kolleger: ”Jag tror verkligen inte att det här är grabben vi letar efter”, varpå poliserna ber om ursäkt och låter honom fortsätta färden.

Gustafsson misstänker att han på väg till Arbis rimligtvis måste ha passerat den riktiga tjuven på nära håll och att ett ögonvittne uppenbarli­gen hade misstagit sig och pekat ut hans bil för polisen.

Kommissari­e Patrik Karlsson säger till HBL att utredninge­n gällde ett källarinbr­ott som begicks strax före klockan 21 i Främre Tölö.

 ?? FOTO: KRISTOFFER ÅBERG ?? Jag drog en lättnadens suck då det stod klart att de letade efter någon annan. Jag hade inte spänt fast säkerhetsb­ältet, men polisopera­tionen kändes överdimens­ionerad, säger Kim Gustafsson.
FOTO: KRISTOFFER ÅBERG Jag drog en lättnadens suck då det stod klart att de letade efter någon annan. Jag hade inte spänt fast säkerhetsb­ältet, men polisopera­tionen kändes överdimens­ionerad, säger Kim Gustafsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland