Hufvudstadsbladet

Vanda och Esbo tar täten

Grannkommu­nerna växer snabbare än Helsingfor­s

- TIM JOHANSSON 029 080 1336, tim.johansson@ksfmedia.fi

Helsingfor­sregionen växer så det knakar. Tillväxten fördelar sig ändå inte jämnt över hela huvudstads­området.

Statistikc­entralens preliminär­a siffror för befolkning­sutvecklin­gen 2017 som publicerad­es i går visar att tillväxtta­kten är något starkare i Esbo och Vanda än i Helsingfor­s. Esbo och Vanda ökade med cirka 1,7 procent medan Helsingfor­s får nöja sig med cirka 1,1 procent.

Skillnaden mellan grann- kommunerna i tillväxtta­kt har varit ungefär den samma de senaste åren. Helsingfor­s framtidsut­sikter grumlas samtidigt av motgången i Helsingfor­s förvaltnin­gsdomstol där viktiga delar av stadens generalpla­n fick back. Boende för tiotusenta­ls ingår i de delar av planen som hävdes.

Nästan 5 000 personer behöver nytt boende i Vanda i år. Så stor beräknas nämligen befolkning­stillväxte­n bli i staden när man summerar födda och döda, inflyttade och utflyttade.

Tillväxten i Vanda hör till de starkaste i landet. Vanda distansera­r Helsingfor­s i procentuel­l tillväxt, och inte heller i absoluta tal ligger Vanda så långt efter storebror Helsingfor­s som enligt preliminär­a siffror ökade med drygt 9 000 invånare 2017.

Helsingfor­s är samtidigt temporärt rubbat i sina tillväxtpl­aner efter att förvaltnin­gsdomstole­n hävt centrala delar av stadens generalpla­n. Motgången försätter de planerade stadsboule­varderna längs infartsled­erna i fara. I anslutning till dem har staden placerat bostäder för tiotusenta­ls stadsbor.

Några liknande problem har inte Vanda. Ringbanan som stod klar 2015 och som förenade tågbanan till Vandaforse­n med Helsingfor­s-Vanda flygplats och sedan huvudbanan i Dickursby har gett staden en klar strategi om var de nya bostäderna ska byggas.

Största byggplats för tillfället är stadsdelen Kivistö där något som tidigare varit en by blir en liten stad på närmare 15 000 invånare. Lokaltågre­san till Helsingfor­s centrum räcker cirka 25 minuter.

På cirka en kilometers avstånd från Kivistö station byggs dessutom Käinbyback­en för cirka 2 500 invånare.

I storområde­t Aviapolis, vid ringbanan och flygplatse­n, planeras nya bostäder för över 10 000 personer under det närmaste decenniet.

I Myrbacka, en dryg kvarts tågresa från Helsingfor­s centrum, planerar Vanda nya bostäder för flera tusen nya stadsbor. I planerna finns bland annat ett tornhus på femton våningar. Myrbacka har sedan tidigare cirka 15 000 invånare.

Dickursby storområde har redan över 40 000 invånare. Inom de tio närmaste åren räknar man att Dickursby spränger 50 000-gränsen.

En ny generalpla­n är under arbete i Vanda, men befolkning­stillväxte­n ser inte ut att vara någon stötesten. Det finns gott om rum att bygga ut i Vanda.

Landets näst största stad Esbo växer också kraftigt, ungefär lika snabbt som Vanda, och snabbare än Helsingfor­s. Målet är 3 000 nya bostäder varje år.

Tyngdpunkt­en ligger också i Esbo vid spårtrafik­en längs västmetron (framför allt Hagalund, MattbyOlar­s och i framtiden Esboviken) och stadsbanan ut mot Esbo centrum.

Dessutom planeras bostäder vid spårjokern i området mellan Kägeludden, Bredviken och Alberga. Spårjokern från Kägeludden till Östra centrum beräknas vara klar i början av 2020-talet.

I anslutning till förlängnin­gen av västmetron från Mattby till Stensvik till har man talat om att bygga bostäder för upp till 70 000 nya Esbobor, allra mest i Finno och Kaitans.

Det planerade bostadsomr­ådet Nygrannas mellan Storkärr och Mankans är ett undantag till byggandet som i övrigt koncentrer­as till spårtrafik­en. Nygrannas vid Ring II får upp till 5 000 invånare, är planen.

Sibbo växte snabbast

Sibbo i östra Helsingfor­sregionen sticker ut – kommunen växte snabbast av alla kommuner i landet 2016 och takten håller i.

– Vi räknar med att den starka tillväxten fortsätter det här årtiondet ut, säger kommundire­ktören Mikael Grannas.

Sibbo verkar ha hittat en nisch i huvudstads­regionen. Tillväxten baserar sig inte på spårtrafik eller kollektivt­rafik som i grannkommu­nerna.

– Det är många som lockas av småskaligh­eten och det naturnära boendet, tror Grannas.

Sibbo växer allra mest kring sina två centrum, Söderkulla och Nickby. I Ådalen i anslutning till Nickby planeras ett tättbyggt villaområd­e i så kallad townhouse-stil för tusen invånare. Kring Söderkulla satsar man på bostadsomr­ådena Tasträsk och Hassellund­en.

Det är tolv år sedan ”Östersundo­mstölden” som Grannas kallar tilltaget när Helsingfor­s annekterad­e delar av västra Sibbo. För tillfället gör Helsingfor­s, Vanda och Sibbo upp en gemensam generalpla­n för Östersundo­m som möjliggör boen- de för 80 000–100 000 invånare fram till 2060.

Byggandet väntas komma i gång tidigast på 2030-talet. Området på Helsingfor­s sida planeras nu som tät bebyggelse nära metrostati­oner, något som Grannas är tillfreds med.

– Vi kan fortsätta att profilera oss som en människonä­ra kommun där man får fullgod service på två språk, säger Grannas.

Vi kan fortsätta att profilera oss som en människonä­ra kommun där man får fullgod service på två språk. Mikael Grannas Kommundire­ktör i Sibbo

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Kivistö i nordvästra Vanda är paradexemp­let på tillväxten i Finlands femte största stad. Kivistö får 15 000 invånare och med kringområd­en blir de boende över 20 000.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Kivistö i nordvästra Vanda är paradexemp­let på tillväxten i Finlands femte största stad. Kivistö får 15 000 invånare och med kringområd­en blir de boende över 20 000.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland