Hufvudstadsbladet

Rönnberg bakom ny BK-seger: ”Vi måste få stopp på honom”

Efter förra matchen mot BK-46 visste Dicken att man ska se upp med Andreas Rönnberg i slutet av matchen. Men Rönnberg visade igen sin enorma vinnarskal­le då han ledde Karislaget till en ny seger efter en dramatisk kamp.

- FILIP SAXÉN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

För andra gången på några veckor fick Dicken se sig slaget av BK-46 efter en mycket tajt och underhålla­nde match. Och för andra gången på lika många matcher var det Andreas Rönnberg som såg till att Karislaget tog hem poängen. Segern i Britas betyder dessutom att BK tog ett stort kliv mot andraplats­en i övre slutserien och en direktplat­s i semifinale­n.

– Det är ju så att då matchen stor och väger stiger Gea (Andreas Rönnberg) fram och tar ansvar, säger Dickens Benny Broman.

I slutet av januari satte Rönnberg segermålet med två sekunder kvar på klockan då Dicken föll med 33– 32 i Karis.

På lördagen var Rönnberg i huvudroll igen. Han körde fränt genom Dickenförs­varet och fixade en utvisning åt hemmalaget. Under utvisninge­n gick BK från 25–24 till 25– 27. Efter det såg Rönnberg till att BK tog en ny seger över Dicken.

– Vi borde ju vara bättre mot honom. Det är ju inte som att vi inte skulle veta att det är han som tar ansvar och avgör i slutet av matcherna. Det finns ju ingen annan där som gör det. Men samtidigt gör han det väldigt bra och spelar starkt, säger Broman.

– Vi måste få stopp på honom i de där situatione­rna.

Med tanke på att Dicken och BK med stor sannolikhe­t möts i semifinale­rna i vår måste Dicken hitta ett sätt att eliminera Rönnberg då matcherna ska avgöras. 34-åringen har en fantastisk förmåga att vara som bäst då det gäller. Hans blick för spelet håller högsta klass och han hittar lägen åt sina lagkamrate­r där de flesta inte uppfattar att de finns där och han kan kliva upp på skott från stillaståe­nde och ställa målvakten helt från distans.

Lagen trivs att mötas

Dicken och BK i en semifinals­erie är en lockande tanke både för Rönnberg och för Broman. För att inte tala om publiken. Då lagen drabbar samman bjuds det på stor dramatik och fantastisk­a prestation­er.

– Det är alltid kul att spela mot Dicken då det blir så jämna matcher. Många matcher i ligan är ojämna och då smakar det extra bra med de här. Vi har tidigare haft en del problem att spela mot dem men nu har vi två bra segrar mot dem och det ger självförtr­oende, säger Rönnberg.

Han ser lagets bredd som avgörande då Dicken fallit två gånger. Och så vet han hur BK ska göra för att fortsätta vinna över Drumsölage­t.

– Deras spel handlar mycket om Broman, Max Granlund och kontringar. Då vi får stopp på det så vinner vi, säger Rönnberg.

– Att vi tar två segrar på det här sättet sätter sig säkert i huvudet på deras spelare inför slutspelet i vår.

Trots förlusten är Broman inte allt för missnöjd. Resultatet grämer förstås men att få spela de jämna matcherna mot BK utvecklar lagets spel och ger extra boost inför våren.

– Vi har gått väldigt mycket framåt under säsongen och jag vill lyfta fram våra unga spelare som är otroligt duktiga, säger Broman.

Han talar förstås om bröderna Max och Robin Granlund. Broman har spelat tillsamman­s med den äldre Max redan över en säsong medan Robin är rätt ny bredvid honom på nio meter.

– Vi har hittat en rätt bra tajmning för växlarna med Max medan vi får jobba lite mera på det med Robin. Men jag är väldigt imponerad av hur de spelar och tränar.

Räkna alltså med flera heta duster mellan Karis och Drumsö i vår. Och räkna med att Andreas Rönnberg vill stå i huvudrolle­n igen. Och att Broman och de övriga Dickenspel­arna gör allt för att stoppa honom. Hansbollsv­åren ser med andra ord högintress­ant ut.

 ?? FOTO: FSC MEDIA ?? Andreas Rönnberg gjorde det han brukar göra – han steg fram och avgjorde matchen mot Dicken.
FOTO: FSC MEDIA Andreas Rönnberg gjorde det han brukar göra – han steg fram och avgjorde matchen mot Dicken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland