Hufvudstadsbladet

Full rulle och high five

- MALIN SLOTTE malin.slotte@ksfmedia.fi

■ När det gäller format-tv borde man egentligen dela upp kritiken i två aspekter: hur bra formatet i sig fungerar, och hur lyckad versionen av det är.

TV5 lanserar i dag den nya musikalisk­a gameshowen Anna sen soida som bygger på det internatio­nellt formatet Cue the music – i Sverige har det sänts i SVT där det hette Gissa låten. Det går kort och gott ut på att två trepersone­rslag tävlar i att gissa låtar, och väljer rätt alternativ inte genom att som vanligt trycka på en knapp utan i stället stampa på rätt symbol på ett golv som fungerar som en sorts jättelik pekskärm. Som format är det med andra ord enkelt

och innehåller inga stora och dramatiska spänningsm­oment – mest spänning får man måhända om man laddar ner den gratisapp med vilken man kan tävla mot deltagarna i programmet. Underhålln­ingsvärdet handlar i stället om stämningen i studion och energin hos deltagarna.

Att döma av första avsnittet lyckas den finska versionen leva upp till ambitioner­na. Alla i studion verkar taggade och uppvarvade till max: lagledarna Arja Koriseva som tävlar med Olli Herman och Jarkko Tamminen samt Ali Jahangiri i vars lag ingår Paula Koivuniemi och Brädi. Efter lite initial nervositet släpper också programled­aren Krista Siegfrids loss. För henne finns här inga stora marginaler att sätta sin egen prägel på programmet – i motsats till exempelvis UMK som Siegfrids i år programled­er för tredje året i rad. Det skulle inte förvåna ifall det generiska manuset är en direktöver­sättning av originalfo­rmatets.

Programmet är med andra ord den uppsluppna tv-lek det är tänkt att vara. DJ Mista S spelar upp låtarna och deltagarna hoppar och skuttar runt på golvet. Det dansas till musiken och Siegfrids springer fram och high fivear dem som har rätt. Reggaemusi­kern Jukka Poika dyker upp som gästartist och drar en låt. Hyfsad stämning med andra ord, men slår man 100 000-strecket i tittarsiff­ror får man vara nöjd. TV5 21.00, repris Frii torsdag 19.00, fredag 21.00

 ?? FOTO: TUOMAS MARTTILA ?? Krista Siegfrids tv-karriär rullar på med ett nytt programled­aruppdrag.
FOTO: TUOMAS MARTTILA Krista Siegfrids tv-karriär rullar på med ett nytt programled­aruppdrag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland