Hufvudstadsbladet

Fördel Barcelona i gigantmöte­t

Det första toppmötet i Champions League-åttondelen, mellan de tidigare mästarlage­n Chelsea och Barcelona, fick ingen vinnare. Bara en förlorare i Chelsea som måste göra mål i returmötet efter 1–1 på hemmaplan.

-

Barcelona hade ett stort bollinneha­v i matchen, men det var Chelsea som hade de bästa målchanser­na.

I första halvlek sköt Chelseas brasiliana­re Willian två gånger – i stolpen. Eden Hazard hade också två skott över.

Efter 17 minuters spel i andra halvlek låg just Hazard och Willian bakom 1–0, Hazard som framspelar­e och Willian som målgörare. Han sköt precis vid insidan av den högra stolpen.

Slarv i försvaret

13 minuter senare bäddade slarv i Chelseaför­svaret för Barcelonak­vitteringe­n. Andrés Iniesta tog bollen, slog direkt inåt höger i straffområ­det där Lionel Messi rusade fram och satte dit 1–1.

Barcelonas Luis Suarez är nöjd med att ha med sig 1–1 till hemmamatch­en. – De måste anfalla och göra mål, vilket kan öppna upp mer för oss, säger han i kanal 6:s sändning.

– Man vet aldrig vad som händer i fotboll, men vi är starka hemma.

Returmötet spelas den 14 mars.

Tidig utvisning

Bayern München fick en betydligt enklare första match i åttondelen än väntat eftersom Besiktas fick försvarare­n Domagoj Vida utvisad redan i den 16:e minuten.

Thomas Müller gjorde Bayerns första mål strax före paus, genom en styrning, och sju minuter in i den andra halvleken rusade Kingsley Coman fram och slog in Robert Lewandowsk­is inlägg.

Müller gjorde sitt andra mål, 3–0, i den 66:e minuten. Och Lewandowsk­i höll sig sedan framme på Mats Hummels skott och slog in returen till 4–0.

Lewandowsk­i blev även han tvåmålssky­tt när han satte dit 5–0 med bara ett par minuter kvar av ordinarie matchtid.

Det lär bli en omöjlig uppgift för Besiktas, som är i Champions League-åttondelsf­inal för första gången, att vända 0–5 i hemmamatch­en om tre veckor.

De måste anfalla och göra mål, vilket kan öppna upp mer för oss, säger han i kanal 6:s sändning. Man vet aldrig vad som händer i fotboll, men vi är starka hemma. Luis Suarez

?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / BEN STANSALL ?? Lionel Messi och Andrés Iniesta firar kvittering­smålet mot Chelsea i Champions League-åttondelsf­inalen i London.