Hufvudstadsbladet

Stela och obekväma leder hindrar inte mig

Inger Nilsson började sin skådespela­rbana redan som 9-åring och har varit aktiv inom teater och film sedan dess. Såsom många andra i hennes ålder har hon fått erfara hur lederna har börjat ställa till besvär. I dag använder hon Movizin Complex med växtext

-

Det är säkert inte många som tänker på det, men att vara skådespela­re ställer stora fysiska krav på kroppen. Det innebär att leder och muskler inte alltid får de pauser som behövs.

Det kan Inger Nilsson om någon skriva under på. Med sina nästan 50 år i branschen har hon fått sin beskärda del av både strapatsri­ka filminspel­ningar och slitsamma föreställn­ingar på teatern. Inger tar i dag kosttillsk­ottet Movizin Complex som en naturlig stöd mot stela leder.

Lederna fick ingen paus

– Jag har alltid försökt att ta hand om min kropp på bästa sätt och jag motionerar regelbunde­t. Jag tänker absolut inte låta min kropp stoppa mig! Men nu när jag börjar komma upp i mogen ålder har jag insett att man kan behöva lite hjälp för att bibehålla och hjälpa ledernas smidighet och rörlighet.

– När man till exempel har en föreställn­ing eller när man repeterar, kan det bli väldigt långa dagar. Man står och står, man går och man springer oavbrutet. När man sedan kommer hem på kvällen eller dagen efter, då känner man verkligen hur mycket man har varit i gång, berättar Inger och hennes välkända och härliga leende lyser upp hennes ansikte.

– Som ung skådespela­re kämpar man ju bara på och man återhämtar sig ganska snabbt, oftast redan dagen efter trots man har varit tuff mot sin kropp. Men på senare år har jag känt att kroppen inte återhämtar sig lika snabbt som tidigare, berättar Inger.

Berömd barnskådes­pelare

Trots att Inger blev känd redan som 9-åring har hon ändå fått kämpa för att bli erkänd skådespela­re som vuxen.

– När folk redan vet vem man är så ställs det oftast högre krav. I vår bransch är tempot högt och då är det självklart jättetråki­gt om kroppen börjar krångla och ställa till besvär när karriären rullar på som bäst, säger Inger.

Brosk och begränsnin­gar

– Visserlige­n är det naturligt att brosk och leder blir lite ”slitna” med tiden, men det betyder inte att man måste acceptera att det är så.

– Tvärtom. Om man är missnöjd med situatione­n så måste man göra något åt det, säger Inger.

Den upptagna skådespele­rskan har valt den naturliga vägen med Movizin Complex. Tablettern­a innehåller extrakt av tre växter som har effekt på ledernas funktion och välbefinna­nde.

– Man kan säga att det är som om oljan liksom ”tar slut” mellan lederna, och när du tar Movizin, ja då blir det lite lättare ... skrattar Inger.

– Att det till och med bara innehåller naturliga ingrediens­er som nypon och ingefära, det känns tryggt för mig, avslutar den livsglada skådespele­rskan.

 ??  ??
 ??  ?? Inger Nilsson håller sig i gång genom att springa och hon tar Movizintab­letter med aktiva växter för att hålla lederna smidiga och rörliga.
Inger Nilsson håller sig i gång genom att springa och hon tar Movizintab­letter med aktiva växter för att hålla lederna smidiga och rörliga.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland