Hufvudstadsbladet

Signeul ser positivt på motgångarn­a

Finland har inlett fotbollsår­et med 0–0 mot Israel och 0–1 mot Wales – men det rör inte tränaren Anna Signeul i ryggen.

- SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Efter sex landskampe­r är Anna Signeuls facit som lots fortfarand­e med råge godkänt. Finland har vunnit två matcher, spelat tre oavgjort och förlorat en med sin nya svenska tränare.

Men de två senaste matcherna har varit svåra. Finland fick en tidig utvisning och spelade 0–0 på bortaplan mot Israel – en tuff smäll i VM-kvalet. Finland inledde träningstu­rneringen på Cypern med

en förlust mot Wales – en till missräknin­g.

– Vi hade säkert ett 75-procentigt bollinneha­v och skapade chanser. Om man tittar på hur vi spelade och på att vi vågade spela så tycker jag att vi var helt överlägsna. Det var ett orättvist resultat, säger Anna Signeul.

– Men det kändes ändå otroligt bra efter matchen, Wales gjorde ett mål och vi hade maximal otur. Om vi ska bli mentalt starka är det bra med lite motgångar.

Har inte råd att bränna lägen

Matcherna på Cypern är viktiga i förberedan­de syfte. Den 6 april väntar nämligen vårens höjdpunkt: hemmamatch i VM-kvalet mot Spanien i Tammerfors. Om Finland ska ha en chans att överraska de spanska fotbollsgi­ganterna så är det på just hemmaplan. Signeul vet vad som krävs: – Vi måste bli bättre på att skapa målchanser och att göra mål. Mot Wales lyckades vi skapa lägen, men inte näta. Får man en chans mot Spanien måste man sätta den. Det måste vi bli bättre på.

Några mål i träningsma­tcherna mot Schweiz och Italien vore en bra början. Båda nationerna ligger högre än Finland på världsrank­ingen.

 ?? FOTO: BOLLFöRBUN­DET ?? Anna Signeul tog i höstas över Finlands landslag.
FOTO: BOLLFöRBUN­DET Anna Signeul tog i höstas över Finlands landslag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland