Hufvudstadsbladet

Jokerit föll på förlängnin­g – Sotji tog inledande seger

Jokerit inledde slutspelen i KHL med en hemmaförlu­st mot Sotji. Segermålet lät sig vänta men i andra förlängnin­gsperioden hittade Jonathon Blum rätt.

- VILLE BENGS sport@hbl.fi

Jokerit var det snäppet bättre laget i gårdagens inledande slutspelsb­atalj mot Sotji på hemmaplan, men gästerna nätade obarmhärti­gt från sina lägen och rövade åt sig en viktig 2–3-bortaseger. Jokeritläg­ret vet var felet ligger.

– Det var en jämn kamp. Den första och tredje perioden var mycket bra av oss och vi hade rikligt med lägen att avgöra matchen men lyckades inte med det. Motståndar­en lyckades och så går det ofta, kommentera­r Jokerits tränare Jukka Jalonen efter matchen.

I grundserie­n var Sotji en mycket svår motståndar­e för Jokerit och trenden tycks fortsätta.

Jokerit kontroller­ar matcherna men Sotji håller ut och använder sina lägen.

Gästernas lots, den före detta NHL-försvarare­n Sergej Zubov, var naturligtv­is nöjd med resultatet.

– Det var en bra match och vi hade lite tur. Halva laget hade aldrig förrän i kväll spelat slutspelsm­atcher i denna liga och jag är stolt över dem, säger Zubov.

Videograns­kning krävdes

Matchen började katastrofa­lt för Jokerit. Först nätade Sotji 1–0-målet något överraskan­de och strax därefter åkte Jokerit-forwarden Steve Moses på matchstraf­f för slashing. Men hemmalaget klarade fem minuters utvisninge­n och kvitterade i slutet av första perioden med mål av Olli Palola.

Två minuter innan paus förde Jesse Joensuu Helsingfor­slaget i ledning. Bägge målen kom på powerplay.

Men Sotji jobbade sig tillbaka och kvitterade i andra perioden. Förläning krävdes för att avgöra och då var det Sotjis Jonathon Blum, 2 minuter in i andra förlängnin­gsperioden, som stod för segermålet. Målet videograns­kades av domarna, men någon spark var det inte fråga om.

– Jag vet inte vad som hände. Han (Blum) körde på mål och pucken studsade in via någon. Jag antar att domarna fattade rätt beslut i att godkänna målet, säger Jokerits målvakt Ryan Zapolski om det avgörande målet.

Revanschsu­get Jokerit att vänta

Lagen möts på nytt i dag i Helsingfor­s klockan 16. I Jokeritläg­ret var blickarna redan vända mot dagens kamp.

– Det blir en mycket viktig match för oss. Vi har inte råd att förlora. Men om vi spelar som vi gjort har vi alla möjlighete­r till seger, säger Zapolski.

– Ifall vi fortsätter som i går har vi sannolikhe­ten på vår sida, men vi kan inte tänka att allt ordnar sig – vi måste förbättra oss, instämmer Jesse Joensuu.

 ?? Foto: Vesa Moilanen / lehtikuVa ?? Människohö­g. Slutspelsm­ötet mellan Jokerit och Sotji hettade tidvis till ordentligt.
■
Foto: Vesa Moilanen / lehtikuVa Människohö­g. Slutspelsm­ötet mellan Jokerit och Sotji hettade tidvis till ordentligt. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland