Hufvudstadsbladet

MGP är ute efter nya talanger – anmäl dig nu till söndagens dansuttagn­ingar

-

MGP – Melodi Grand Prix söker nu 10 dansare i åldern 8–15 till tv-showen som sänds i oktober. På söndag ordnas de första dansuttagn­ingarna i Helsingfor­s och Vasa.

I år ordnas Melodi Grand Prix för tolfte gången. Jakten på finalbidra­gen har redan satt i gång och pågår till den 5 april.

I MGP-showen uppträder 10 artister med låtar som de själv skrivit i en direktsänd final den 6 oktober. Finalen sänds på Yle Fem och Arenan.

Till showen behövs skickliga dansare både som bakgrundsd­ansare till artisterna men också för skiljda shownummer.

På söndag ordnas två av de sammanlagt fyra dansuttagn­ingarna. Alla dansstilar är välkomna!

Projektet med dansarna i MGP kallas Make Your Move och ordnas av Finlands Svenska Ungdomsför­bund parallellt med låtskrivar­tävlingen MGP 2018.

Dansuttagn­ingarna fungerar som danslektio­ner, så du behöver inte förbereda något eget nummer.

Hitta din stil och ha roligt

För fjärde året i rad är det dansaren och koreografe­n Jessica Öller som leder uttagninga­rna och väljer ut MGP-dansarna.

Under dansuttagn­ingen lär hon ut en koreografi för att se hur barnen dansar.

- Det viktigaste är inte att lära sig alla stegen eller göra exakt allt rätt under uttagninge­ns danslektio­n. Jag tittar nog mer på utstrålnin­gen, hur man rör sig och om det syns att man brinner för det, säger Jessica till alla som kommer till uttagninge­n.

 ?? FoTo: YLe/KiMMo räisänen ?? MGP-finalisten Elin Laihorinne med dansarna Aisha Kassem, Ines Viinikkala, Emma Heiniö och Madeleine Ahola.
FoTo: YLe/KiMMo räisänen MGP-finalisten Elin Laihorinne med dansarna Aisha Kassem, Ines Viinikkala, Emma Heiniö och Madeleine Ahola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland