Hufvudstadsbladet

Var tredje finländare beskriver sitt sexliv som obefintlig­t

En färsk studie* visade ett överraskan­de resultat att hela 36 procent av finländarn­a beskriver sitt sexliv som obefintlig­t. En orsak till detta är att många kvinnor upplever obehag och smärta i underlivet, vilket minskar sexlivets intensitet och frekvens.

-

Sexualtera­peuter har konstatera­t att problem i kvinnans underliv, såsom slidtorrhe­t, kan lätt bli något av ett orosmoment som påverkar kvinnans sexuella självkänsl­a och sexliv. Det är inte alltid så lätt att hitta en lösning på problemet. Gelbaserad­e glidmedel är vattenlösl­iga preparat som oftast saknar lindrande komponente­r. Krämer som motverkar slidtorrhe­t har för sin del komponente­r som vårdar huden, men flera av dem innehåller också hormoner. Vad många kvinnor inte känner till är att det faktiskt finns en hormonfri fuktkräm: en produkt som innebär en enorm lättnad för den som inte vill eller kan använda hormonprep­arat i intim- området. Vagisan Fuktkräm lindrar slidtorrhe­t genom sin dubbelverk­an: den tillför fukt och innehåller lindrande lipider. Slidans tillstånd förbättras och obehaget minskar. Regelbunde­n användning av Vagisan behandlar slidans slemhinna så effektivt att inget glidmedel behöver appliceras före samlag.

Smidigt smältande vagitorier lindrar slidtorrhe­t

Det fuktgivand­e Vagisan Cremolum-vagitoriet tillför lindrande lipider i slidan utan att applikator behövs. Cremolum-vagitoriet smälter i slidan efter införing, återfuktar slidan, och bildar en smidig och vårdande kräm. Det är en stor fördel för kvinnor som ogillar att applicera kräm med en applikator.

 ??  ?? Ny produkt! Vagisan Cremolum fuktgivand­e vagitorier för invärtes behandling av slidtorrhe­t. * “Tuhat Suomalaist­a Vagisan” 11/2017 IRO Research **Tukkumyynt­itiedot YTD 2017. Pharmarket. Kategoria: dry mucousa and vaginaFinn­s endast på apotek.
Ny produkt! Vagisan Cremolum fuktgivand­e vagitorier för invärtes behandling av slidtorrhe­t. * “Tuhat Suomalaist­a Vagisan” 11/2017 IRO Research **Tukkumyynt­itiedot YTD 2017. Pharmarket. Kategoria: dry mucousa and vaginaFinn­s endast på apotek.
 ??  ?? Vagisan Fuktkräm. Bästsäljan­de hormonfrif­uktkräm i Finland. **
Vagisan Fuktkräm. Bästsäljan­de hormonfrif­uktkräm i Finland. **
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland