Hufvudstadsbladet

Norsk herrseger i Vasaloppet

För sjätte året i följd vinner en norrman herrarnas tävling i Vasaloppet. I år blev det Andreas Nygaard som vann spurtstrid­en. Damernas seger gick åt svenska Lina Korsgren.

- HBL-SPT-ANDERS HANSSON/TT

– Det är så otroligt att jag fick möjlighete­n att vinna i dag. Det är en stor dröm att få vinna det här. Jag är så otroligt glad, säger den gråtande segraren Nygaard till SVT.

Svensken Bob Niemi Impola tog överraskan­de andraplats­en och norrmannen Stian Hoelgaard blev trea.

Den bästa finländare­n var Ari Luusua som kom på 14:e plats, åtta sekunder efter segraren. Norrmannen Andreas Thele och tjecken Jan Srail gick ifrån tidigt i loppet och hade fem-sex minuters ledning till den stora klungan. Srail släppte mellan Evertsberg och Oxberg.

Vid Hökberg gick en annan norrman, Tore Bjørset Berdal, upp i topp och fick en minuts lucka.

Men den minuten hämtades in under de sista fem kilometern­a och med några kilometer kvar till mål var den stora klungan ikapp.

Korsgren snabbaste damen

Precis som i fjol blir det svensk seger i damklassen i Vasaloppet, men det blev inte Britta Johansson Norgren utan Lina Korsgren.

Hon gick i mål efter 4 timmar och 41 minuter.

– Jag har tänkt så mycket på det här i veckan, och så gör jag det. Det är sjukt. De sista 20 kilometern­a var så sköna, men samtidigt det värsta jag varit med om eftersom jag inte ville ta ut något i förskott, säger Korsgren till SVT.

Norskan Astrid Øyre Slind kom tvåa, hela 4.41 minuter efter Korsgren. Tjeckiskan Katerina Smutna kom trea. Den snabbaste finländska damen var Heli Annika Heiskanen som kom i mål 19 minuter efter Korsgren.

 ?? FOTO: ULF PALM / EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS ?? Snabbast. Norrmannen Andreas■ Nygaard tog hem herrsegern i Vasaloppet.
FOTO: ULF PALM / EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS Snabbast. Norrmannen Andreas■ Nygaard tog hem herrsegern i Vasaloppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland