Hufvudstadsbladet

Jokerit fick ordning på målskyttet och krossade Sotji

Eeli Tolvanen sköt två mål då Jokerit besegrade Sotji och utjämnade seriens segrar till 1-1. Även Ufas Teemu Hartikaine­n var på ypperligt spelhumör då hans lag mötte Omsk.

- VILLE BENGS sport@hbl.fi

Jokerit återhämtad­e sig efter lördagens svidande förlust i den inledande matchen av första omgången av slutspelen i KHL och slog i går Sotji med 7-2. På lördag hade Helsingfor­slaget svårt att hitta rätt från sina lägen, men i går var siktena rätt inställda och sju gjorda mål talar ett tydligt språk.

Matchen avgjordes i andra perioden där Jokerit sköt hela fyra mål och Sotji-målvakten Konstantin Barulin fick nog. In böts andramålva­kten Dmitrij Sjikin men gästerna återhämtad­e sig aldrig.

– Det var en mycket bra match av oss. Vi hade en ungefär fem minuters sämre stund i matchen, men annars bör man vara nöjd. Vi talade om den dåliga andraperio­den vi hade på lördag och lärde oss från det. I efterskott kan man säga att Sotji brast då Barulin böts ut. Han är säkerligen en stor del av deras lag, kommentera­r Jokerits Jesse Joensuu i klubbens pressmedde­lande.

Glädjande för Jokeritläg­ret var också faktumet att stjärnspel­aren Eeli Tolvanen hittade rätt två gånger. Han stod både för lagets andra och sjunde mål.

Seriens tredje och fjärde möte spelas redan på tisdag respektive onsdag i Sotji. För att återerövra hemmafavör­en krävs åtminstone en bortaseger av Jokerit.

– Vi är koncentrer­ade. Vi har inte sett närapå allt Sotji kan erbjuda. Alltmöjlig­t kommer förmodlige­n att ske, vi måste uthärda det, säger Joensuu.

Av omgångens övriga finländare glänste Ufas Teemu Hartikaine­n mest. Han noterades för 2 mål och tre assists och valdes till matchens lirare då Ufa tog en inledande 6-4 seger över Omsk i den östra konferense­n. I Ufa spelar även Joonas Kemppainen och laget tränas av Erkka Westerlund.

De övriga segrarna i omgångens

matcher var Traktor Tjeljabins­k, Metallurg Magnitogor­sk, Ak Bars Kazan, Lokomotiv Jaroslavl, SKA S:t Petersburg och CSKA Moskva.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? Eeli Tolvanen lyckades två gånger med målskyttet på powerplay mot Sotji.
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA Eeli Tolvanen lyckades två gånger med målskyttet på powerplay mot Sotji.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland