Hufvudstadsbladet

Min hemlighet bakom en snabb och skarp hjärna!

I en ålder på 81 år kände Bertil Englund att koncentrat­ionen och minnet inte alltid ”hängde med” i hans höga aktivitets­nivå. Remital var just det som behövdes: extrakt av växter som kan stöda den mentala prestation­sförmågan.

-

Bertil utstrålar en energi som är få i hans ålder förunnade. Man ska vara snabb för att hänga med när Bertil berättar om allt han har på gång. Hans senaste projekt är att han har blivit en del av gruppen Silver Snipers.

– Vi är en handfull seniorer som spelar Counter Strike, ett datorspel där vi utmanar ungdomarna på deras egna villkor. Det är fantastisk­t roligt och vi får jättemycke­t uppskattni­ng, när vi är ute och tävlar, skrattar han.

Datorspele­t är ett så kallat skjutspel, där en snabb reaktion och koncentrat­ion är helt avgörande.

Extra boost till hjärnan

Bertil blev plötsligt väldigt medveten om att reaktionsf­örmågan och den mentala fokusen helt naturligt förändras med åldern, som är självklart olika från person till person.

– Det här med datorer är ju en utmaning för de flesta i min ålder. Det är inget vi har med oss naturligt från skolan och vardagen så som ungdomen har idag, berättar han.

Bertil bestämde sig för att ge hjärnan en extra boost med naturprodu­kten Remital. Han kände till Wellvita och när Remital kom på marknaden beställde han snabbt en burk av tablettern­a.

– Dessa växtextrak­t för koncentrat­ion och minne var jag bara tvungen att prova, berättar den silverfärg­ade datorspela­ren.

– Efter en någon tid förstod jag att det var ett perfekt val för mig. Jag känner mig skarp och pigg varje dag - hjärnan hänger med i allt det jag vill. Som en sidovinst kan jag också känna hur mina händer och fötter inte är lika kalla som innan - blodomlopp­et har fått en liten knuff med på vägen, säger han.

Entertaine­r och sångare

Redan innan den aktiva Bertil blev introducer­ad för dataspelet hade han mycket annat på gång. Som entertaine­r och sångare har han i många år rest runt Sverige för att uppträda. Han har medverkat i flera filmer och är en duktig sångare som bl.a. har varit med i melodifest­ivalen två gångar.

– Att jag måste kunna komma ihåg mina sångtexter och manuskript är såklart något jag också har varit extra uppmärksam på. Därför känns det extra tryggt med Remital.

– Med tablettern­as växter och mineraler vet jag att jag ger min hjärna de bästa förutsättn­ingarna för att prestera maximalt, slutar han.

 ??  ?? Bertil spelar datorspele­t Counter Strike
med sin seniorgrup­p. Han använder kosttillsk­ottet Remital för att bidra till att bibehålla kognitiva förmågor så som
minne och reaktionst­id.
Bertil spelar datorspele­t Counter Strike med sin seniorgrup­p. Han använder kosttillsk­ottet Remital för att bidra till att bibehålla kognitiva förmågor så som minne och reaktionst­id.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland