Hufvudstadsbladet

En fröjd för ögat

-

■ Rödbeta, lamm, potatis, fisk och tomat. Det är några av råvarorna som krögarpare­t Filip Langhoffs och Linda Stenman-Langhoffs trettondel­ade matserie Från jord till bord fokuserar på. Första avsnittet handlar om rödbetor, och det blir besök hos rödbetsodl­aren Merja Nieminen och därefter matlagning i vitt designkök tillsamman­s med krögaren Pontus Dahlström.

Matlagning­en i serien är av den högre skolan, en konstform för både öga och smaklökar. Råvarorna är rena och enkla, de används ofta kreativt och oväntat, och uppläggen är inte sällan rena konstverke­n.

Det är matlagning som kan se enkel ut i Filip Langhoffs händer,

■ men som säkert kräver mer av sin kock än det verkar.

Det är med andra ord en väldigt snygg, för att inte säga rent av vacker matserie, och för fotot står Johannes Östergård. Det är bara att låta sig föras med i de somriga och ofta sinnliga bilderna där den medvetna oskärpan skapar en drömsk effekt. Det är som ett glossigt magasin i tv-format, en sommar att drömma sig bort till mitt i vinterkyla­n.

Eftersom det visuella stjäl showen kommer också paret Langhoff lättare undan beträffand­e programled­arbiten.

Hon intar emellertid en betydligt mera undanskymd roll än han, som också är stjärnkock­en av dem båda. Som Filip så metaaktigt påpekar sköts kökssnacke­t enligt principen man pratar på så får redigerare­n sedan plocka ut det intressant­a.

Serien är en repris från 2016. Yle Fem 19.00, repris tisdag 11.29

malin.slotte@ksfmedia.fi

MALIN SLOTTE

 ?? FOTO: FIVE CORNERS PRODUCTION / MARIKA HILL ?? Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff tillsamman­s med Pontus Dahlström.
FOTO: FIVE CORNERS PRODUCTION / MARIKA HILL Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff tillsamman­s med Pontus Dahlström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland