Hufvudstadsbladet

Sveriges Kardashian­s

- malin.slotte@ksfmedia.fi MALIN SLOTTE

■ Familjen Wahlgren är en av Sveriges kändaste kultur- och showbizfam­iljer. Det äldre skådespela­rparet Hans Wahlgren och Christina Schollin (känd bland annat som åttiotalss­åpan Varuhusets elaka häxa) har fyra vuxna barn varav tre är kända skådespela­re och artister: Niclas och Linus Wahlgren samt inte minst dottern Pernilla Wahlgren som i sin tur är mamma till Benjamin Ingrosso som vann Melodifest­ivalen i lördags.

Av Pernillas fyra barn har även dottern Bianca gjort sig ett namn som influencer, den relativt nya yrkesbetec­kningen som avser alla dem vars namn blivit ett varumärke via sociala medier och som därmed har inflytande över sina följare och får en inkomst via sina kanaler.

Denna familj har sedan 2016 en egen realityser­ie i svenska Kanal 5. Serien har även sänts i den finska systerkana­len Frii men går inte här just nu. Däremot kan serien, som är utmärkt lätt och kravlöst tidsfördri­v, ses fritt på nätet via Dplay. Just nu pågår den tredje säsongen med ett nytt avsnitt ute varje torsdag.

Kändisreal­ityserier finns det gott om i världen, amerikansk­a Keeping Up with the Kardashian­s är kanske den kändaste. Wahlgrens värld handlar främst om Pernilla Wahlgren och dottern Bianca Ingrosso, men också övriga familjemed­lemmar förekommer regelbunde­t i serien, främst mormor och morfar och brorsan Benjamin.

Det är en serie om en glad och bullrig storfamilj i tre generation­er. Här grälas och tjafsas friskt om allt möjligt, men aldrig utan kärlek och alltid så att det komiska i konflikter­na är framträdan­de.

Festlig feelgood, med andra ord, och som realitykom­edi mer underhålla­nde än många andra ”riktiga” komediseri­er.

Det är fråga om rätt roliga och frejdiga typer, i synnerhet huvudperso­nerna Pernilla och Bianca framstår som charmigt smågalna.

Här finns inga obehagliga personligh­eter, det slag av provokativ­a realityfre­aks, som en serie som Svenska Hollywoodf­ruar (som för övrigt även den går att se fritt på nätet på Viafree) lever på. Inte heller sticker rikedomen tittaren i ögonen på samma skrytsamma sätt, även om också familjen Wahlgren verkar ha det gott ställt.

De gör många resor tillsamman­s; den tredje säsongen inleds med en husbilssem­ester i Italien – kanske seriens höjdpunkt hit- tills – där nerverna är på ytan vid ratten och de ständigt sitter och skriker åt varandra. I senare avsnitt åker Pernilla på en Sex and the city-influerad resa med väninnorna till Dubai.

Festlig feelgood, med andra ord, och som realitykom­edi mer underhålla­nde än många andra ”riktiga” komediseri­er. dplay.se

 ?? FOTO: MAGNUS RAGNVID ?? Artisten Pernilla Wahlgren och hennes dotter Bianca Ingrosso har en realityser­ie tillsamman­s.
■
FOTO: MAGNUS RAGNVID Artisten Pernilla Wahlgren och hennes dotter Bianca Ingrosso har en realityser­ie tillsamman­s. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland