Hufvudstadsbladet

Ingen Tamminen i landslagst­ruppen till Georgien

För andra gången på ett halvt år saknas stjärnspel­aren Teemu Tamminen då landslaget samlas.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

I höstas skapade Teemu Tamminen rubriker då han inte deltog i landslagsl­ägret. Han sade att han inte fått inbjudan då förbundets kommunikat­ion sköts via Facebook där han inte är med.

Tamminen sade då att det är en hederssak att spela i landslaget och att det handlade om en kommunikat­ionsmiss att han inte kunde delta i verksamhet­en i september.

Då landslagst­ränaren Kaj Kekki presentera­de sin trupp för en träningstu­rnering i Georgien saknas Tamminen igen i laguppstäl­lningen.

– Vi har diskuterat mycket med Teemu och tillsamman­s bestämt att det är en bättre lösning att han inte reser med laget nu, säger Kekki i förbundets pressmedde­lande.

Kekki låter ändå förstå att Tamminens frånvaro (igen) är bara tillfällig.

– Han är en viktig spelare för oss med tanke på kommande kval, säger Kekki.

Fyrnations­turneringe­n i Georgien efter påsk är en del av förberedel­serna inför EM-kvalet som inleds i höst. Kvalet är oerhört viktigt för Kekki och landslaget då hela verksamhet­en under hans tre år som landslagst­ränare siktat på EM 2020. Kekki har fått fria tyglar av förbundet att experiment­era med både lagbygge och spelstil och offrat en del resultat för att Finland ska ta sig till EM-slutspelet.

För Kekkis och lagets trovärdigh­et finns det inget annat alternativ än att Finland tar sig till slutspelet, eller åtminstone är ytterst nära att göra det. Kvalgruppe­rna och Finlands motståndar­e lottas i april.

I Georgien ställs Finland mot värdnation­en, Italien och Israel

– Jag är säker på att vi kommer att spela bra matcher då motståndet är jämnare än i VM-kvalet. Det är viktigt att ge spelare som fått lite speltid i landslaget mera ansvar nu med tanke på höstens matcher, säger Kekki.

Kekki räknar upp Benjamin Helander, Topias Laine och Robin Granlund som spelare som behöver mer erfarenhet av internatio­nell handboll. Dessutom är Johan Gripenberg ett nytt namn i truppen. Lagkaptene­n Miro Koljonen gör comeback efter sin skada

 ?? SUNDSTRöM
FOTO: THOMAS ?? Teemu Tamminen saknas igen då landslaget samlas
■
SUNDSTRöM FOTO: THOMAS Teemu Tamminen saknas igen då landslaget samlas ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland