Hufvudstadsbladet

Finalrepri­s i CL-kvartsfina­l

Förra säsongen möttes Juventus och Real Madrid i final – nu ställs de mot varandra redan i kvartsfina­l.

- HBL-TT

Lotten parade ihop Juventus och titelhålla­ren Real Madrid i Champions League.

Helengelsk­a mötet Liverpool– Manchester City är också en godbit.

Real Madrid har dominerat Champions League och vunnit tre av de fyra senaste åren.

I den senaste finalen, i Cardiff i maj, slog Cristiano Ronaldo till med två mål och såg till att Real Madrid vann komfortabe­lt med 4–1.

Nu har italienarn­a, som börjar hemma, chansen till revansch.

Faktum är att Juventus har vunnit de fyra senaste dubbelmöte­na lagen emellan i Champions League, senast i semifinal 2015 vilket också är senaste gången Real Madrid slogs ut ur turneringe­n.

Liverpool ställs mot stjärnfyll­da Manchester City i ett helengelsk­t möte. Det är första gången klubbarna möts i Champions League och kvartsfina­len är Liverpools första sedan 2009. Även om Manchester City leder Premier League överlägset har Liverpool blivit något av en mardrömsmo­tståndare.

Laget är det enda som har vunnit över City i den här säsongens ligaspel och i de senaste åtta mötena har City bara en seger och fem förluster.

Barcelona lottades mot Roma och skrällaget Sevilla, som slog ut Manchester United, ställs mot Bayern München.

 ?? DENNIS
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / ADRIAN ?? Juventussp­elarna Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini (R) och Sami Khedira firar segern över Tottenham i åttondelsf­inalen
DENNIS FOTO: AFP / LEHTIKUVA / ADRIAN Juventussp­elarna Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini (R) och Sami Khedira firar segern över Tottenham i åttondelsf­inalen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland