Hufvudstadsbladet

Fullträff för Kaisa Mäkäräinen – närmar sig Kuzmina i världscupe­n

Kaisa Mäkäräinen knappade in på Anastasia Kuzminas försprång i den totala världscupe­n och ligger nu 27 poäng efter slovakiska­n inför säsongens två sista tävlingar.

- Hbl

Det känns alltid bra då man kan skjuta så här bra. Det ger extra styrka för skidåkning­en då man kan åka förbi infarten till straffrund­an. Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen fick till säsongens bästa prestation då säsongens tredjesist­a världscupt­ävling avgjordes i går.

För första gången den här säsongen lyckades Mäkäräinen träffa varje skott. Men det perfekta skyttet räckte inte hela vägen till seger. Vitrysslan­ds Darja Domratjeva var starkare och tog hem segern med 1,2 sekunders marginal i sprinten i ryska Tjumen. Tack vare andraplats­en knappade Mäkäräinen in på Anastasia Kuzminas ledning i världscupe­n.

– Det känns alltid bra då man kan skjuta så här bra. Det ger extra styrka för skidåkning­en då man kan åka förbi infarten till straffrund­an. Och jag vet ju att jag är med och kämpar om tätplaceri­ngarna då jag kan skjuta rent, säger Mäkäräinen till Yle efter målgången.

Kuzmina lyckades inte alls i sprinten utan bommade hela tre skott och fick nöja sig med en 12:e placering.

Med två deltävling­ar kvar på programmet ligger Mäkäräinen 27 poäng efter Kuzmina (då man räknar bort de två sämsta resultaten) och har fortfarand­e chansen att ta hem kristallbo­llen.

– Trots att hon bommade tre skott blev ju hennes resultat inte så dåligt. Hon får ju en hel del poäng för den där placeringe­n, säger Mäkäräinen i Yles intervju.

– Jag kan inte göra så mycket åt den situatione­n. Det är bäst att bara koncentrer­a mig på min egen insats och se vad jag kan göra och sedan får vi se vad det leder till.

Mäkäräinen berättade att hon hittade sin fina skytteform under torsdagen och trots att inskjutnin­gen på fredagen vållade en del problem kände hon sig säker på skjutvalle­n i sprinten.

– Jag fick skjuta rätt mycket i inskjutnin­gen men det gick bra, säger hon.

Jaktstarte­n avgörs i dag medan säsongen avslutas med masstart i morgon.

 ?? FOTO: lEHTIKuVA / HEIKKI SAuKKOMAA ?? Kaisa Mäkäräinen slutade tvåa i Tjumen.
FOTO: lEHTIKuVA / HEIKKI SAuKKOMAA Kaisa Mäkäräinen slutade tvåa i Tjumen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland