Hufvudstadsbladet

”Vår klart bästa match”

En stark och intensiv inledning, bra tryck på motståndar­na och ett smart spel. Så beskriver Miro Heiskanen IFK:s segervapen i den fjärde kvartsfina­len mot JYP.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

■ I de två senaste matcherna hade IFK kvitterat i slutet av ordinarie speltid och tvingat fram matcherna till förlängnin­g för att till slut åka på förluster.

I måndagens match i Ishallen hade laget bestämt sig för att satsa på en intensiv och stark inledning och det gav resultat.

– Vi talade inför matchen mycket om att vi ska komma hårt ut och att vi ska föra matchen. Det lyckades vi med i dag, säger Miro Heiskanen.

Superjunio­ren var på strålande spelhumör då IFK avgjorde matchen mot JYP i ett tidigt skede. Heiskanen stod för poängen 1+1 och har på de två senaste matcherna sammanlagt noterats för 1+4 poäng.

Hans 1–0-mål var 18-åringens första slutspelsm­ål i karriären.

– Det är klart det känns bra att kunna hjälpa laget på det sättet, säger han innan han beskriver målet.

– Jag såg att (Joonas) Rask fick pucken och visste att han såg mig. Jag åkte mot mål och han gav en bra passning och skottet gick i mål.

Heiskanens öppningsmå­l kom under Janne Kolehmaine­ns tredje utvisning i matchen. JYP-spelaren stod för konststyck­et att dra på sig ytterligar­e två tvåor och avslutade matchen med fem utvisninga­r.

Fränare inledning också i Jyväskylä

Heiskanen var förstås nöjd med hur IFK presterade i det pressade läget. En förlust hade betytt 1–3 i matcher och enorm uppförsbac­ke inför fortsättni­ngen. Nu kan laget andas lugnare.

– Det här var vår klart bästa match i den här kvartsfina­lserien. Vi gjorde precis vad vi kommit överens om, gjorde två mål i första perioden och två till i andra och spelade sedan smart, säger Heiskanen.

– Vår inledning var mycket fränare än i de tidigare matcherna och det avgjorde rätt mycket i dag.

Efter tre uddamålsse­grar i matchserie­n tog IFK en klarare seger i den fjärde matchen och utjämnade serien till 2–2. Det betyder att rödtröjorn­a återvänder till hemmahalle­n på torsdag och då kan någotdera laget säkra en plats i semifinal.

Men först ska lagen mötas i Jyväskylä på onsdag. Och för IFK:s del är utgångsläg­et klart – laget måste vinna åtminstone en match på bortaplan för att avancera från kvartsfina­lerna.

– Vi ska spela på samma sätt på onsdag i Jyväskylä och sätta rejäl press på deras backar och se till att få en lika bra start som i dag, säger Heiskanen om följande match.

– På tisdagen sköter vi återhämtni­ngen efter det här och sedan laddar vi om inför följande match.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? IFK-spelarna hade all orsak att fira inför hemmapubli­ken på måndagen.
FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO IFK-spelarna hade all orsak att fira inför hemmapubli­ken på måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland