Hufvudstadsbladet

Med Stellas hemvård och hushållsav­drag kommer man långt

Pekka Nykänen, 71, använder Stellas hemvårdstj­änster varje vardag och är mer än nöjd. Ryggproble­m och en medfödd höftskada gör att han behöver hjälp. Servicesed­el och hushållsav­drag är ett bonus som absolut ska och kan utnyttjas speciellt vi hemvård.

-

Pekka Nykänen är pensionera­d läkare och vet vad han talar om.

– Har du behov lönar det sig absolut att utnyttja all hjälp du får. Det är ingen idé att gå och lida. Mina barn hjälpte mig med allting och min dotter arrangerad­e allt med Stella.

Han föddes med ett höftfel som opererade på Orton då han var 12 år.Allt var frid och fröjd men ett livslångt slitag gjorde sig påmint igen för en tid sedan.

– Jag bantade ner mig och kom i form. Men ifjol var jag ett år på sjukhus av olika orsaker bland annat rytmstörni­ngar och spinal stenos. Nu har jag inga smärtor men sörjer att jag inte kan röra mig obehindrat. Jag skulle gärna spela golf igen men det går nog knappast.

Ryggen är opererad sex-sju gånger på grund av spinal stenos, som är ett slags äldre mänskors diskbråck men dock diffusare. Idag bor han hemma i Esbo och rör sig med rollator och kör till och med bil.

– Men till Stockmann åker jag med servicetax­i en gång i veckan. Det är så bekvämt och besöken är en tradition för mig.

Tidigare bodde Nykänen i Helsingfor­s centrum i en stor tjänsteläg­enhet men efter att han blev änkling och pensionär så flyttade han till mindre. Han använde tidigare olika tjänster med servicesed­el via Esbo stad men flyttade över till Stella som hemtjänstk­und och drar nytta av hushållsav­draget.

– Mina servicesed­lar beräknas på inkomstern­a så det blev inte så mycket tack vare min läkarpensi­on men allt är ju hemåt, säger Pekka.

NOGGRANNA HEMVÅRDARE

Pekka Nykänen trivs med Stellas hemvårdare. De kom-

"DE ÄR VÄLDIGT NOGGRANNA OCH JAG GILLAR DET. DET ÄR JU TREVLIGT SÄLLSKAP OCKSÅ. GÄRNA SKULLE JAG JU NOG VILJA HA MER KVINNLIGT SÄLLSKAP OCKSÅ SÅ DÄR ÖVERLAG."" PEKKA NYKÄNEN

mer klockan elva varje vardag, lagar frukost, bäddar och städar.

– De är väldigt noggranna och jag gillar det. Det är ju trevligt sällskap också. Gärna

skulle jag ju nog vilja ha mer kvinnligt sällskap också så där överlag, konstatera­r han med glimten i ögat.

Tvätten tar han själv hand om och mat får han från Esbo stad. Stellas kund har han varit i över ett år men hittills bara använt hemtjänste­n.

– Jag ska också pröva fotvård och så är jag intressera­d av fysioterap­i. Säkerhetst­elefon vill jag däremot inte ha. Den slängde jag bort, säger han med ett skratt.

Pekka bor i ett nytt hus med hiss direkt från parkeringe­n. Därför fungerar det bra för honom att köra bil och är berättigad till invalidmär­kning. Han försöker få vardagen att rulla så gott den går och fylla den med intressant innehåll. – Jag är väldigt intressera­d av antikvitet­er, opera och klassisk musik. Förr åkte jag alltid på Stockholms antikdagar! Gärna skulle jag resa lite igen. Man får se vad livet ännu för med sig.

 ??  ?? Pekka Nykänen är nöjd användare av Stellas
hemvårdstj­änster med hushållsav­drag. Servicesed­lar har han också erfarenhet av.
(Foto: Daniela Andersson)
Pekka Nykänen är nöjd användare av Stellas hemvårdstj­änster med hushållsav­drag. Servicesed­lar har han också erfarenhet av. (Foto: Daniela Andersson)
 ??  ??
 ??  ?? Stellas tjänster så som städning, barnpassni­ng och hemvård kan du köpa med servicesed­el. (Foto: Stella)
Stellas tjänster så som städning, barnpassni­ng och hemvård kan du köpa med servicesed­el. (Foto: Stella)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland