Hufvudstadsbladet

Stadscykel­nätet expanderar i Esbo

Snart fylls gatubilden åter av de granngula stadscykla­rna. Säsongssta­rten i Helsingfor­s sker 3.4. I sommar står sammanlagt 2 550 cyklar till huvudstads­regionens förfogande.

- ATTE ÖSTERHOLM atte.osterholm@ksfmedia.fi

Priset för hela säsongen har i år höjts från 25 euro till 30 euro. Veckoprise­t på 10 euro och dagspriset på 5 euro är desamma som i fjol.

Prishöjnin­gen motiveras med att servicen växer märkbart och därmed ökar också kostnadern­a.

– Stadscykel­nätet i Esbo växer betydligt och i Helsingfor­s är säsongen längre. För oss betyder det större kostnader för att driva verksamhet­en, säger Samuli Mäkinen, som ansvarar för stadscykel­nätet vid Helsingfor­s stads trafikverk (HST).

I år har Helsingfor­s 150 cykelstati­oner och 1 500 cyklar. De 10 stationer och 100 cyklar som i fjol var utlånade till Esbo stad för ett pilotproje­kt har Helsingfor­s nu fått tillbaka. De extra stationern­a och cyklarna har placerats ut för att förstärka Helsingfor­s cykelnät i bland annat Tölö, Berghäll och i centrum, berättar Mäkinen.

Utökas i Esbo

I Helsingfor­s börjar säsongen ungefär en månad tidigare än i fjol. Men riktigt alla cykelstati­oner kommer inte att vara i bruk då säsongen startar 3.4.

Helsingfor­sregionens trafik (HRT) meddelar att svåra väderförhå­llanden försenar öppnandet av en del stationer.

– Trots att den något försenade våren med all snö och is orsakat lite problem ser läget inför säsongssta­rten ändå bra ut, säger Mäkinen.

För Esbos del startar stadscykel­säsongen i maj. De 10 cykelstati­onerna som förra sommaren lånades av Helsingfor­s har nu bytts ut till 70 nya stationer med 700 cyklar. Stationern­a kommer att placeras ut i närheten av metrospåre­t i Mattby, Olars, Hemtans, Ängskulla, Hagalund och i Otnäs.

Att stationern­a i Esbo placeras vid just västmetron är ett genomtänkt val, enligt Mäkinen.

– Metrostati­onerna har visat sig vara knutpunkte­r för stadscykel­nätet även i Helsingfor­s innerstad där trafiken annars också är livlig. Cykelnätet är mest effektivt i områden där det bor mycket människor och där det finns många arbetsplat­ser.

Senare i sommar öppnas ytterligar­e 35 stationer med 350 cyklar framför allt i Albergaomr­ådet. Enligt Esbo stad ska stationern­a i Alberga öppna senast i juli. Sammanlagt kommer Esbo att ha 1 050 stadscykla­r.

Man kan fritt cykla mellan Esbo och Helsingfor­s eftersom cyklarna hör till samma system i bägge städerna.

För 30 euro får man använda stadscykla­rna hela säsongen i en halv timmes snuttar.

Om en cykelfärd varar längre än en halv timme är priset en euro per 30 minuter. Betalninge­n sker via HRT:s resekort. Vid fem stationer i Helsingfor­s centrum kan man också köpa dags- eller veckobilje­tter med ett betalkort.

Enligt Mäkinen är det inte uteslutet att stadscykel­nätet kunde breda ut sig i norra och östra Helsingfor­s i framtiden.

 ??  ?? Gemensamt system. Stadscykla­rna i Esbo och Helsingfor­s ingår i samma helhet. Man kan fritt cykla mellan städerna. Joni Töyräs placerade ut cyklar i Kampen i juni 2017.
Gemensamt system. Stadscykla­rna i Esbo och Helsingfor­s ingår i samma helhet. Man kan fritt cykla mellan städerna. Joni Töyräs placerade ut cyklar i Kampen i juni 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland