Hufvudstadsbladet

”Som att landa ett flygplan”

- TT/SOFIA SUNDSTRöM

■ Många fina ord från juryn – men tittarna var inte nöjda. Martina Haag hamnade sist i premiären av Let’s dance förra veckan, och satsar nu stenhårt på att hålla sig kvar i tävlingen.

– Jag tänker så här: nämn en enda dansfilm där hjältarna ligger på topp i början, säger hon.

Tidigare när andra gick ut på dansgolvet, satte sig Martina Haag ner och käkade mat. Hon har länge försökt hålla sig undan situatione­r som kräver rörelse till musik, och har flera gånger tackat nej till Let’s dance. Den här gången ville hon däremot utmana sig själv – och sa ja med motivering­en ”man har bara ett liv”.

Det var en nervös Martina Haag som klev ut på dansgolvet tillsamman­s med Tobias Bader under förra sändningen, men in- för i kväll känner hon sig däremot lite varmare i kläderna.

– Det är som när man ska landa ett flygplan. Nu bumpade jag i ganska rejält och hamnade sist, men ändå, man vet hur det kommer vara den här gången, säger skådespela­ren och författare­n.

Hon beskriver det själv som att de andra deltagarna började i ett startblock medan hon själv startade i en grop, men juryn peppade henne under dansen. Domaren Ann Wilson sade att det kändes som att Haag inte gjort någonting annat än att dansa – nu gällde det bara att hitta takten.

– Det är en sak att vara bra i träningslo­kalen. Sedan kommer det här adrenalinp­åslaget i skarpt läge, och den där läskiga rösten säger: “I en cha cha …”. Då börjar hjärtat banka jättefort, jag får hög puls och börjar dansa jättesnabb­t, säger hon.

Förra veckans sistaplats har fått paret att träna ännu hårdare, däremot är Martina Haag inte helt nöjd med fredagens dansstil – quickstep.

– Det är en helt idiotiskt dans. Den ska vara jättelugn, mild, fin och ståtlig upptill. Sedan ska du springa som att det brinner nedtill. Det sitter inte ihop. Det är som att man tappat manualen för dans och råkat sätta ihop två danser som inte hör ihop, säger hon. Men har du hittat takten än? – Verkligen inte! Jag tror att jag behöver några år på mig för att lära mig det. TV4 21.00

 ?? FOTO: TT/PONTUS LUNDAHL ?? Tobias Bader och Martina Haag dansade cha cha förra fredagen.
FOTO: TT/PONTUS LUNDAHL Tobias Bader och Martina Haag dansade cha cha förra fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland