Hufvudstadsbladet

En egen kanal

-

■ Stylisten Sandra Holmäng har skapat en Youtube-kanal där hon ger stylingkne­p och skönhetsti­ps. Hennes tittarsiff­ror stiger stadigt och hon lägger ut en video i veckan för att hålla följarna krokade. Sandras generation tittar inte längre på tv-program i tv-apparat utan följer vloggar och nätserier från paddan eller telefonen.

Mediearbet­aren Stefan Svanfeldt har också börjat göra vloggar för att upprätthål­la sitt profession­ella video know-how. Hans vloggar innehåller teknik, skateboard­ing och gemensamma stunder med familjen. Den här speciella hobbyn tar mellan sex till tio timmar i veckan för honom, men det är den värd.

Pensionäre­n Håkan Jäntti i Malax har i 35 års tid jobbat på ideell basis för Malax lokal-tv. Håkan planerar, filmar och klip- per program själv. Han sitter flera kvällar i månaden hemma på sitt vindsrum och jobbar med inne-

hållet till sändningar­na. Det som driver honom är glädjen att få dokumenter­a händelsern­a i Malax. Och visst är det roligt om någon tittare någon gång nämner att de sett och uppskattar hans videor.

På söndag kväll sänds programmen från en gammal ambulans som står parkerad i ett gammalt köttrökeri i byn. Stämningen i tv-studion är varm och avspänd. Det spelar ingen roll om det sker tekniska tabbar under direktsänd­ningen, eftersom det är en del av lokal-tv-charmen. Hallåa på Malax tv är Lisbeth Bäck. Hon har varit med i gänget sedan åttiotalet och är stolt över att komma från en by med en egen kanal.

Manus och regi: Katja Turpeinen. yle Yle Fem måndag 20.30, repris 7.4 11.00

 ?? FOTO: DITTE ULJAS ?? ■
Stefan Svanfeldt gör en video med dottern Freja.
FOTO: DITTE ULJAS ■ Stefan Svanfeldt gör en video med dottern Freja.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland