Hufvudstadsbladet

Alla Kalifornie­n-lag klara för slutspel

-

Chicagos seger över St Louis säkrar en slutspelsp­lats i NHL – för Los Angeles. Även de kalifornis­ka kollegorna i Anaheim har, efter seger mot Minnesota, nu sin plats klar.

Duncan Keith slog in Chicagos segermål i powerplay, med bara 8,5 sekunder kvar av matchen i Saint Louis, som därmed slutade 4–3.

Missouri-lagets förlust innebär att Los Angeles har en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Någon timme senare blev Anaheim dagens andra lag från Kalifornie­n att säkra sin plats, via 3–1 hemma mot Minnesota. Jonas Brodin stod för en assist när Matt Dumba gav Minnesota ledningen med matchens första mål i andra perioden, medan Anaheims Jakob Silfverber­g fick en assist vid Andrew Coglianos 3–1 i öppet mål i slutet av sista perioden.

Därmed går alla Kalifornie­ns NHL-lag till slutspel. San Jose har sin plats bokad sedan tidigare.