Hufvudstadsbladet

Kyllönen ryckte iväg till segern

Anne Kyllönen bättrar på mot våren.

- MARCUS LINDQVIST 029 080 1353, marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Kainuun Hiihtoseur­as Anne Kyllönen avgjorde FM-stafetten i Taivalkosk­i då hon ryckte ifrån Vuokatti Ski Team Kainuus Eveliina Piippo och Hämeenlinn­an hiihtoseur­as Laura Mononen i den sista uppförsbac­ken. Kyllönen lyckades få några meters försprång och spurtade i mål som etta.

Anita Korva och Heini Hokkanen skidade de två första sträckorna för Kainuun Hiihtoseur­a. Stafetten avgjordes med 3x5 km, en klassisk sträcka och två sträckor i fristil.

– Det var härligt att gå ut på ankarsträc­kan när tjejerna gav ett så bra utgångsläg­e, säger Kyllönen till Yle Urheilu.

Kyllönen ser fram emot 30 km

Piippo och Vuokatti tog hem silvret med en pjäxas längd före Mononen och Tavastehus. Ikaalisten Urheilijat­s Krista Pärmäkoski gick ut på ankarsträc­kan en halv minut bakom täten och lyfte laget till fyra. Kontiolahd­en Urheilijat med skidskytta­rna Kaisa Mäkäräinen och Nastassia Kinnunen slutade sexa.

Kyllönens säsong har varit en besvikelse och hon missade helt och hållet OS i Pyeongchan­g. Men hon ser ut att bättra på mot våren och går ut för att slåss om medaljerna i dagens 30 km.

– Det är årets sista FM och jag vill fortfarand­e ha några bra lopp, säger hon.

Nousiainen avgjorde

I herrarnas stafett, 4x10 km, var det Ville Nousiainen och Kouvolan Hiihtoseur­a som firade. Nousiainen avslutar sin karriär efter den här säsongen, men gjorde en bra insats under ankarsträc­kan. ■

Iivo Niskanen gav Vuokatti Ski Team ledningen under andra sträckan, men på den tredje sträckan tog Kouvola ledningen genom Kari Varis. Nousiainen gick ut i en fem sekunders ledning på ankarsträc­kan, men Vuokatti Ski Teams Martti Jylhä kom ikapp igen.

Jylhä: en farlig sprinter. Men un- der det andra varvet slog Nousiainen till i den brantaste uppförsbac­ken och ruskade Jylhä av sig.

– Det var min enda chans att skida den brantaste biten så hårt som det gick tre gånger. Jag tog det lite lugnare under de mindre branta avsnitten för att kunna gå all in där det var som brantast, säger Nousiainen.

Kouvolas lag bestod av Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö, Varis och Nousiainen. Vuokatti Ski Team tog silver. Bronset gick till Pohti Ski Team.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Anne Kyllönen ser ut att få en bra avslutning på en motig säsong.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Anne Kyllönen ser ut att få en bra avslutning på en motig säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland