Hufvudstadsbladet

Forsströms rekommende­rar 5 favoriter

-

New York. Alltid värt ett besök! Metropolen erbjuder något för alla. Mat och kultur från hela världen, toppunderh­ållning i allt från musikaler och teater till utställnin­gar och sport. Vi går helst bara omkring och tittar i de olika stadsdelar­na och insuper atmosfären. I Central Park får man roande déjá vu-upplevelse­r då man känner igen sig från olika filminspel­ningar. Är du ny i stan rekommende­rar vi en arrangerad resa med färdigt program. Det är en trygg stad, allt fungerar och du hittar alla priskatego­rier. Vår och höst är speciellt vackert men New York bryr sig inte om årstider. Det är lika givande alltid.

Reykjavik. Island lämnar ingen oberörd! Det är en unik plats med bedårande natur som du absolut inte hittar någon annanstans. Islänninga­rna är oerhört vänliga. Allt ordnar sig. Trots kylan är Island värt ett besök på vintern. Det är magiskt att sitta i en varm källa utomhus mitt i vintern. Blue Lagoon är ett måste!

Krakow. En klassisk central destinatio­n. Staden är restaurera­d och idyllisk. En perfekt kompakt stad att uppleva till fots. Trevlig weekenddes­tination med massor av bra restaurang­er och caféer. Bra prisnivå. Trots att Auschwitz väcker tunga känslor så bör alla åka dit en gång för att respektera vår historia. Vi erbjuder det i våra paketresor. 100% av resenärern­a åker en gång. Det är något man minns för resten av livet.

Ljubljana. En mysig stad med alla bra sidor som Krakow. Bonus: en timme norrut kommer du till alperna och en timme syd till Medelhavet. Ligger mitt i Slovenien. Inte många destinatio­ner som kan erbjuda detta ifall man vill kombinera. Prisnivån rimlig på alla sätt. Kort flygresa. Du klarar dig på engelska. Gastronomi­ska upplevelse­r.

Madrid. En stark utmanare till färgstarka favoriten Barcelona. Klimatmäss­igt är här varmt ännu på hösten. Allt är förstås vackert på sommaren men vill man undvika rusning så är vintern en bra tid att resa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland