Hufvudstadsbladet

Femte VM-guldet för Marigold IceUnity

Marigold IceUnity vann VMguld i synkronise­rad konståknin­g i Sverige.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Det finländska laget lyckades pricka in toppformen perfekt och skrinnade hem sitt femte VM-guld i synkronise­rad konståknin­g i Stockholm. De sammanlagd­a poängen var 209,02.

– Det har aldrig förut känts så bra ute på isen. Vi fokuserade på att göra en rutinprest­ation och genomföra programmet element för element. Resultatet var det bästa möjiga, säger lagets kapten Camilla Sundgren.

I det fria programmet tog Marigold segern med sin förevisnin­g Splash. Det fria programmet gav poängen 136,41 och lyfte laget från tredje plats efter det korta programmet till suveränt guld.

– Det fria programmet var absolut säsongens bästa av oss. Laget har misslyckat­s några gånger den här säsongen och vi visste att det krävs en lyckad prestation för att vinna, säger tränaren Anu Oksanen.

Förra säsongen missade Marigold VM-guldet med ynka 0,12 poäng. Den här säsongen började knaggligar­e med andra plats i Shanghai Trophy i början av säsongen. I mars vann laget dock FM-guld och nu då VM-guld.

– Det här var en oförglömli­g stund i en stor hall med en strålande publik, säger tränaren Oksanen.

Rysslands Team Paradise var favorit och ledde efter korta programmet, men föll till tredje plats med totala poängen 200,97. Paradise har vunnit de två föregående VM-gulden. Sveriges Team Surprise tog silver med poängen 207,99. Surprise har förut vunnit sex VM-guld. Finländska Team Unique var trea i det fria programmet. Nästa år avgörs VM i synkronise­rad konståknin­g i Helsingfor­s i april 2019.

Konståknin­g

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN ?? Marigold IceUnity tog revansch för den knappa förlusten förra året.
FOTO: LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN Marigold IceUnity tog revansch för den knappa förlusten förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland