Hufvudstadsbladet

Räikkönen körde på mekaniker

Kimi Räikkönens GP slutade efter att han kört på en mekaniker i depån.

- MARCUS LINDQVIST

Kimi Räikkönen startade från andra startrutan, men Valtteri Bottas körde om honom i starten i Bahrains GP. Men det var depåbesöke­t på 36:e varvet som blev ödesdigert.

Han fick klartecken för att åka iväg innan mekanikern­a hunnit byta vänster bakdäck. I kalabalike­n blev en mekaniker påkörd och bröt enligt uppgifter skenbenet.

– Jag startade då jag fick grönt ljus. Jag ser inte vad som händer bakom mig. Synd att han blev skadad, säger en chockerad Kimi Räikkönen.

– Min uppgift är att starta då det blir grönt ljus.

Räikkönen låg trea då han stannade för andra gången i depån, men tvingades avbryta. Stallkamra­ten i Ferrari, Sebastian Vettel åkte iväg med segern – hans andra raka GPseger av två starter i år.

Mercedes Valtteri Bottas blev tvåa. Han nosade till och med på segern och var på väg att köra om Vettel under det sista varvet, men blev distansera­d med en halv sekund.

– Verkligen en stor besvikelse att bli tvåa med så här liten marginal. Vi försöker slå dem i nästa GP, säger Bottas.

Lewis Hamilton blev trea, trots att han startade från nionde startrutan och hann kollidera med Red Bulls Daniel Ricciardo. Den regerande världsmäst­aren är alltså ännu utan seger i år.

 ?? CACACE
FOTO: LEHTIKUVA/GIUSEPPE ?? Mekanikern skadade benet då Kimi Räikkönen körde på honom.
CACACE FOTO: LEHTIKUVA/GIUSEPPE Mekanikern skadade benet då Kimi Räikkönen körde på honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland