Hufvudstadsbladet

I matchparet Dicken-BK-46

är den trefaldiga regerande mästaren Dicken solklar favorit men en match i den övre fortsättni­ngsserien spökar lite grann i bakhuvudet. – Den fungerar som en väckarkloc­ka, säger Dickens målvakt Sonja Koskinen om förlusten mot Karislaget.

- TOMMI WILLBERG

Man kan lätt hålla med Dickens tränare Thomas Hivert då han beskriver sitt lags resa till semifinals­kedet.

– Det har gått lite upp och ner jämfört med i fjol då vi dominerade.

Dicken gick felfritt genom grundserie­n men tappade greppet om förstaplat­sen i den övre slutserien tack vare två förluster mot HIFK och en skrällförl­ust mot BK–46. Att HIFK tog dubbel revansch för grundserie­matcherna och hemmafavör till slutspelet svider säkert, men den överraskan­de förlusten måste också ha varit mentalt tung.

– Vi har pratat mycket om det och gått igenom det. Det känns som att vi har höjt oss många snäpp på träningarn­a så det går åt det bättre hållet, säger Dickens målvakt Sonja Koskinen. Vad hände i förlustmat­chen mot er kommande semifinalm­otståndare BK-46? – Ingenting hände, det var ju det som var problemet! Vi var för bekväma i situatione­rna och vi tog inte i ordentligt. Men det är long gone. När man tittar på matchen efter det hemma mot BK så var matchbilde­n annorlunda. Vi tog ju kommandot från början, vi sprang och smällde på i försvaret och löste allting. Så klart sitter förlusten lite kvar i bakhuvudet men vi har ju presterat bra efter det också så det är inget problem. Förlusten fungerar som en väckarkloc­ka, säger Koskinen.

I BK-lägret väckte segern över mästarna ett hopp även om de övriga ligamatche­rna den här säsongen gått till Dicken med klara siffror.

– Vi fick rejält med självförtr­oende. Vi vet att vi kan slå Dicken. Vi ska utmana dem ordentligt, säger BKtränaren Thomas Holmberg.

Lyckat förberedan­de läger

Dickenprof­ilen Koskinen är ivrig över att få spela igen efter en paus på fyra veckor.

– Jag tror det blir tufft och fysiskt. Det har visat sig att vi haft det tufft på bortaplan mot BK men det ska bli roligt att äntligen få spela match och få lite revansch för senast. Vi har spelat upp oss på träningarn­a så det ska bli roligt och tufft och jag tror att det blir riktigt fartfyllt, säger hon.

En handfull Dickenspel­are inledde seriepause­n med ett landslagsl­äger i Kroatien men annars har laget tränat tätt tillsamman­s.

– Vi har tränat fysik, tränat handboll, haft träningslä­ger och lite social samvaro. Mycket handboll under våra fyra veckor. Vi hade ett bra veckosluts­läger i helgen med två pass per dag och så kollade vi på matchvideo­r. Man börjar komma in i playoffstä­mningen fast det är ett tag sedan vi spelat senast, säger Koskinen.

Det har gått lite upp och ner jämfört med i fjol då vi dominerade. Dickens tränare Thomas Hivert

 ?? FOTO: FSM MEDIA ?? Dickens målvakt Sonja Koskinen litar på
■ att Dicken går till final.
FOTO: FSM MEDIA Dickens målvakt Sonja Koskinen litar på ■ att Dicken går till final.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland