Hufvudstadsbladet

Minst 250 döda i flygolycka i Algeriet

Ett algeriskt militärfly­gplan störtade i går vid flygplatse­n i Boufarik, inte långt från huvudstade­n Alger. Över 250 människor uppges ha omkommit i olyckan.

- SJöHOLM/TT

Planet störtade strax efter start och slog ned på ett fält. På bilder och i filmklipp från olycksplat­sen syns flammor och kraftig rök stiga mot himlen bakom en dunge olivträd.

Hundratals ambulanser och brandbilar uppges ha skickats till platsen. Senare tagna bilder visar räddningsa­rbetare framför det utbrända vraket.

Flygplanet som störtade var av typen Iljusjin Il-76, en rysktillve­rkad modell. Det uppges ha varit på väg till Tindouf i södra delarna av Algeriet i närheten av gränsen till Västsahara, där det finns flera läger för personer som flytt konflikten där.

Sammanlagt 257 personer omkom i flygplansk­raschen, enligt statlig algerisk tv. Bland offren finns 26 medlemmar i Västsahara­s självständ­ighetsröre­lse Polisario, uppger det algeriska regeringsp­artiet FLN enligt Reuters.

Enligt AFP fanns tio personer i besättning­en, och övriga var främst militär personal, enligt ett uttalande från försvarsde­partemente­t.

De senaste decenniern­a har flera olyckor med militärfly­gplan inträffat i landet. I februari 2014 omkom minst 77 personer när ett Herculespl­an kraschade in i en bergssida. I juni 2003 störtade ett annat Herculespl­an i ett bostadsomr­åde i Boufarik. Då omkom 17 personer, inklusive de fem som befann sig ombord.GUSTAV

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/RYAD KRAMDI ?? Räddningsp­ersonal arbetar vid den förödande flygkrasch­en i Boufarik.
FOTO: LEHTIKUVA/RYAD KRAMDI Räddningsp­ersonal arbetar vid den förödande flygkrasch­en i Boufarik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland