Hufvudstadsbladet

Samma tid nästa år

Nelonen 21.00, repris söndag 12.00, måndag 19.00 och 3.05, Liv fredag 19.00, lördag 16.00 och måndag 10.00

- MALIN SLOTTE malin.slotte@ksfmedia.fi

■ Banta femtio kilo, lära sig gå igen efter en hjärnskada, bli gravid, gå på catwalken med protes, bli Antti Tuiskus bakgrundsd­ansare eller få en god hållning och fantastisk­a bröst.

Det är livsföränd­ringar som deltagarna i den nya showen Tähän aikaan ensi vuonna åtar sig att åstadkomma på ett år.

Det här är inte serien som följer deras kamp på nära håll, utan närmast en talkshow under ledning av Ellen Jokikunnas. I tur och ordning kommer personerna in genom en dörr som det står ”i dag” på, varvid de efter en kort intervju går ut för att strax därefter komma in igen genom dörren bredvid, som det står ”nästa år” på. Mellan det att de går ut och in igen går alltså bara några sekunder i programmet, men i verklighet­en ett år. Och den enda som inte förändras är Ellen Jokikunnas som bär samma kläder och antagligen också peruk för att se precis likadan ut mellan inspelning­stillfälle­n som det alltså gått ett år mellan även för hennes del.

Elakt sagt är detta rena snyftunder­hållningen, mer neutralt uttryckt är det tv som vädjar till känslorna. Det kramas och fälls rörda tårar i ett, och även publikens reaktioner (och torkande av tårarna) är ofta i närbild. Det som de medverkand­e kämpat med under ett år sammanfatt­as i en kort filmsnutt.

Programmet bygger på det brittiska formatet This Time Next Year från 2016. I Sverige har SVT nappat på det. Där sänds det sänds på tisdagar men är geoblockat på webben.

 ?? FOTO: SAKU TIAINEN ?? Ellen Jokikunnas programled­er serien där finländare förändrar sitt liv på ett år.
FOTO: SAKU TIAINEN Ellen Jokikunnas programled­er serien där finländare förändrar sitt liv på ett år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland