Hufvudstadsbladet

Real Madrid mot Bayern i klassiker

En underdog i finalen mot en favorit. Så ser utgångsläg­et ut inför semifinale­rna i Champions League. Real Madrid mot Bayern München, Liverpool mot Roma i det andra mötet.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

Bayern München-Real Madrid

Historiskt sett är en jämn match att vänta. De här två har mötts ofta i Champions League och facit är väldigt jämnt.

Real är ute efter en tredje titel i följd och klubben har ett DNA av att vinna. I Cristiano Ronaldo har laget en matchvinna­re av utomjordis­kt mått.

Reals defensiv är ett litet frågetecke­n. Los Blancos har släppt in lite för många mål.

Bayern har öst på av bara farten sedan nygamla tränaren Jupp Heynckes tog över. Här finns rutinerade rävar som Franck Ribery, Arjen Robben, prickskytt­ar som Robert Lewandowsk­i, kreatörer som James Lewandowsk­i och mittbacksk­lippor i Mats Hummels och Jerome Boateng.

Båda lagen kan koncentrer­a sig till fullo på Champions League.

●●Tips: Real Madrid till final. Liverpool-Roma

Liverpool har under vårens lopp seglat upp som en potentiell kandidat att gå hela vägen. Offensiven har fungerat som en dröm hela säsongen men det är framstegen i den kollektiva defensiven och balansen i spelet som gör Pool så farligt.

Släppte in ett mål på 180 minuter mot Manchester City. Då man vet vad herrar Salah-Firmino-Mané kan hitta på i andra ändan av planen är Liverpool för tillfället ett väldigt obehagligt lag att möta. Virgil van Dijk har blivit just den pjäs i defensiven som tränaren Jürgen Klopp hoppades på.

Roma? Slog först ut Sjachtar Donetsk efter stor dramatik och sedan Barcelona efter ännu större dramatik. Mixen i Roma är väldigt bra för tillfället och självförtr­oendet efter slakten av Barcelona på topp.

Kan bli två riktigt roliga matcher. Både Eusebio Di Francesco och Klopp är förespråka­re av en proaktiv fotboll.

Liverpool kan ta det lugnt i Premier League. Roma slåss om tredje plats och Champions League-fotboll i serie A. Liten fördel för Liverpool där.

●●Tips: Liverpool till final. Matchdatum: 24.4, 1.5

Bayern har öst på av bara farten sedan nygamla tränaren Jupp Heynckes tog över.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/GUENTER SCHIFFMANN ?? Tungviktsm­öte. Bayern München får chansen till revansch för kvartsfina­lförlusten i fjol.
FOTO: LEHTIKUVA/GUENTER SCHIFFMANN Tungviktsm­öte. Bayern München får chansen till revansch för kvartsfina­lförlusten i fjol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland