Hufvudstadsbladet

Vicepresid­ent enda kandidaten

- Tt–ReuteRs

Kubas vicepresid­ent Miguel DíazCanel har formellt föreslagit­s som efterträda­re till den avgående presidente­n Raúl Castro, av den kubanska nationalfö­rsamlingen.

Den 57-årige ingenjören har tidigare lovat att Kuba ska fortsätta på det inslagna spåret. Nationalfö­rsamlingen­s möte väntas pågå i två dagar och äger rum på en konferensa­nläggning i utkanten av huvudstade­n Havanna. Det 605 man starka parlamente­t är i praktiken en marionettf­örsamling under kommunistp­artiet, och har som främsta uppgift att formellt godkänna regeringen­s olika förslag.

Miguel Díaz-Canel förväntas ta över presidentä­mbetet efter 86-årige Raúl Castro, som i sin tur tog över efter sin bror Fidel Castro 2008. Väljs Díaz-Canel – som är den ende kandidaten – blir han den förste kubanske statschefe­n som inte bär namnet Castro på över 40 år. Den 57-årige ingenjören anses vara teknikvänl­ig och relativt liberal i sociala frågor, men lär inte utmana det enpartisys­tem som råder i kommunists­taten.

 ?? Foto: LEHtIKUVA/AFP/JoRgE BELtRAN ?? Kubas vicepresid­ent Miguel Díaz-Canel (till höger), som väntas efterträda Raúl Castro (till vänster).
Foto: LEHtIKUVA/AFP/JoRgE BELtRAN Kubas vicepresid­ent Miguel Díaz-Canel (till höger), som väntas efterträda Raúl Castro (till vänster).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland