Hufvudstadsbladet

Winnipeg körde över Minnesota

- HBL-TT

Winnipeg bärgade fjärde segern mot Minnesota i NHL-slutspelet och är därmed vidare till kvartsfina­l.

Winnipeg inledde 5–0-matchen med fyra mål under de tolv första minuterna i första perioden, då Jacob Trouba, Bryan Little, Brandon Tanev och Joel Armia satte pucken bakom Minnesotas målvakt Devan Dubnyk. Det femte målet gjorde Mark Scheifele 32 sekunder in i sista perioden.

Att Minnesota nu är utslagna ur Stanley Cup innebär att Mikko Koivu och Mikael Granlund åtminstone i teorin är tillgängli­ga för VMspel i Danmark med Lejonen.

Winnipeg möter antingen Nashville eller Colorado i nästa omgång. Colorado slog Predators på bortais och reducerade matchserie­n till 2–3. Nästa match går i Denver.

Även Philadelph­ia räddade sig kvar i NHL-slutspelet genom att vinna den femte matchen mot Pittsburgh med 4–2 och kommer att spela den sjätte matchen i serien på hemmais natten till måndag. Rutinerade Valtteri Filppula visade vägen med sina 1+2.