Hufvudstadsbladet

NEKROLOG

- BIRGITTA JERNVALL INGMAN

Sven Reichmann Född: 7.4.1939 i Bromma Död: 26.3.2018 i Mölndal

Den svenska bibellärar­en och författare­n Sven Reichmann, känd och uppskattad av många också i Finland, avled i sitt hem i Mölndal strax före sin 79-årsdag.

Sven Reichmann växte upp i Göteborg och valde efter studenten att studera medicin. Han avlade läkarexame­n i Göteborg 1968, doktorerad­e tre år senare, och arbetade främst som röntgenläk­are. År 1983 lämnade han läkaryrket och blev själavårda­re, bibellärar­e och författare på heltid. I den egenskapen besökte han flera gånger också Finland, inbjuden av både lutherska och frikyrklig­a kretsar. Som förkunnare var han bibelcentr­erad, humoristis­k och klartänkt, en inte helt vanlig kombinatio­n.

Av hälsoskäl kunde han de senaste åren inte längre ägna sig åt personlig själavård, men författand­et fortsatte obrutet ända till slutet. I maj utkommer boken Andliga gåvor och ett eskatologi­skt (läran om den yttersta tiden) verk hann han också färdigstäl­la. Totalt gav Sven Reichmann ut ett tjugotal böcker, bland dem Kallad till livet, Prestation­slös tro, Allt är inte Gud som glimmar, Kulturen utan Gud, Antisemiti­smen – förr och nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland