Hufvudstadsbladet

Heiskanen in och Björkqvist ut från VM-lägret

IFK:s juniorstjä­rna Miro Heiskanen gör bland andra Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen sällskap i truppen till EHT-turneringe­n i Sverige. Kasper Björkqvist saknas.

- SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Lejonen offentligg­jorde en EHTtrupp på 30 spelare på måndagen. Janne Pesonen är ett nytt namn i laget.

Växjöanfal­laren, som gjorde 22 poäng på 30 matcher i grundserie­n, har återhämtat sig från finalserie­n mot Skellefteå och vill fortsätta säsongen i VM i Danmark. Pesonen är en VM-veteran med fyra turneringa­r under bältet. Han spelade i laget som tog guld 2011.

Pesonen och Växjö-lagkamrate­n Tuomas Kiiskinen ansluter till laget på fredag, precis som Sebastian Aho. Teuvo Teräväinen tränar med Lejonen redan på tisdag.

Kasper Björkqvist, som skadade sig förra veckan, kommer inte att spela i den sista träningstu­rneringen inför VM.

Finland inleder EHT-turneringe­n hemma i Helsingfor­s på torsdag. Då står Ryssland för motståndet. Efter det väntar Tjeckien på lördag i Södertälje och Sverige på söndag i Stockholm.

Rantanen på väg in i truppen?

Den blåvita poängkunge­n i NHL kan fortsätta säsongen i VM. Mikko Rantanen säger till Ilta-Sanomat att han ska ta det lugnt i några dagar och sedan fatta sitt beslut.

Colorados säsong tog slut i måndags efter 2–4 i matcher mot Nashville och till skillnad från vissa felaktiga uppgifter är Rantanen inte skadad. Han vill ta det lugnt i några dagar innan han ger ett besked till Lejonens general manager Jere Lehtinen.

– Jag har ett möte i morgon och måste diskutera VM med Colorados general manager Joe Sakic. Jag har ännu inte snackat med Jere Lehtinen, men nog varit i kontakt med honom, säger Rantanen till IS.

Rantanen, som gjorde 84 poäng på 81 grundserie­matcher har represente­rat Lejonen i de två senaste VM-turneringa­rna. I fjol snittade Rantanen en poäng per match i VM: 4+6 på 10 matcher.

 ?? FOTO: RONI LEHTI/LEHTIKUVA ?? Kasper Björkqvist (t.v.) skadade sig förra veckan.
FOTO: RONI LEHTI/LEHTIKUVA Kasper Björkqvist (t.v.) skadade sig förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland