Hufvudstadsbladet

Aleksi Mäkelä guld värd för Kärpät

Veini Vehviläine­n stod än en gång på öronen mellan Kärpäts stolpar då Ulebåborgs­laget tog sin fjärde och avgörande seger i finalserie­n mot Tappara. Kärpät är finska mästare efter 4-2 i matcher.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

Aleksi Mäkelä blev stor guldhjälte då han med mindre än fem minuter kvar att spela satte matchens enda mål i Hakametsä.

– Jag är så otroligt stolt över det här gänget. Här har hänt en massa saker under säsongen. Saker som är större än ishockey. Ändå har grabbarna kunnat behålla fokus. Jag hade varit stolt även om vi åkt ut mot HIFK i semifinal, säger Kärpätträn­aren Mikko Manner till Ruutu+.

– Tappara kunde lika väl ha vunnit guld. De är ett otroligt bra lag och marginaler­na är verkligen inte stora, fortsätter Manner.

Mäkelä gjorde segermålet men målvakten Vehviläine­n, vars far nyligen gick bort, har under hela slutspelet visat att alla frågetecke­n kring honom kan och ska ersättas med stora utropsteck­en.

– Det kommer nog att ta ett tag innan detta sjunker in. Jag vet inte riktigt vad ska säga, säger Vehviläine­n.

– Jag har haft mina motgångar under säsongen men killarna i laget har verkligen stöttat och ställt upp för mig. Jag är både tacksam och glad över att få vara en del av det här gänget, säger guldmålvak­ten.

Tappara gjorde finalserie­n för svår för sig då laget hamnade i 03underläg­e i matcher. Två matchbolla­r lyckades laget rädda men den tredje blev för mycket.

– Svårt att analysera något alls just nu. Det känns bara tomt, säger Tapparas kapten Jukka Peltola.

 ?? Foto: LehtiKuva/KaLLe parKKiNeN ??
Foto: LehtiKuva/KaLLe parKKiNeN
 ?? NUKARI
FOTO: LEHTKUVA/JUSSI ?? ■
Guldyra. Segerfeste­n lär fortsätta i några dagar.
NUKARI FOTO: LEHTKUVA/JUSSI ■ Guldyra. Segerfeste­n lär fortsätta i några dagar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland