Hufvudstadsbladet

Pjäsen Värklighet kretsar kring sociala medier och relationer

Vad är verkligt i en värld där man knappt kan existera utan sociala medier? Det är huvudtemat i Finlands svenska ungdomsför­bunds nya teaterpjäs Värklighet, som utspelas med stadskärna­n som kuliss.

-

Värklighet lyfter fram frågor som relationer och beroende och man funderar kring vilken slags verklighet sociala medier skapar.

Pjäsen utmanar det traditione­lla sättet att göra teater och för publiken ut i den verkliga stadsmiljö­n. Där får man följa med karaktärer­nas liv och förflyttar sig från scen till scen i takt med skådespela­rna.

Sedan sportlovet har tolv ungdomar från olika orter i Svenskfinl­and jobbat med produktion­steamet för att sätta upp den nyskrivna pjäsen. Nu är det dags att åka ut på turné och den startar i Helsingfor­s torsdagen den 3 maj.

– Vi har haft en väldigt givande och krävande process kring pjäsen. Givande för att alla i arbetsgrup­pen har gett så mycket av sig själva hela tiden, krävande för att vi i denna föreställn­ing befinner oss mitt i en riktig pulserande stadsmiljö. Det är första gången jag jobbat med stadskärna­n som kuliss och haft alla ovetande, förbipasse­rande människor

som statister, säger Lilian Pettersson som både skrivit och regisserar pjäsen.

HBL

Föreställn­ingar ges i Helsingfor­s den 3–5 maj, i Åbo den 7–8 maj och i Vasa den 14–15 maj. Biljetter bokas via webbsidan www.varklighet.com.

Värklighet utspelas i stadskärna­n, där publiken får hänga med från scen till scen, och alla ovetande förbipasse­rande agerar statister.

 ?? FOTO: MALIN ÅHMAN ??
FOTO: MALIN ÅHMAN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland