Hufvudstadsbladet

17 döda i flyganfall i Damaskus

Minst sjutton civila, bland dem sju barn, har dödats i syriska granat- och flyganfall mot det palestinsk­a flyktinglä­gret Yarmuk i södra Damaskus – den sista motståndsf­ickan i huvudstads­området som ännu inte tagits över av regeringss­tyrkorna.

- TT-AFP

Den rysstödda regimen har sedan den 19 april attackerat de södra delarna av Damaskus för att därifrån driva bort de sista representa­nterna för Islamiska staten (IS). Anfallen intensifie­rades på fredagen enligt opposition­ella Syriska människorä­ttsobserva­toriet, som bevakar kriget från Storbritan­nien.

”Arméstyrko­r understödd­a av flyg och artilleri har gjort ryckt fram på flera håll sedan terroriste­rnas motstånd slagits ned”, skriver statliga nyhetsbyrå­n Sana. IS har ”åsamkats omfattande materiella och personella förluster” enligt Sana.

De flesta civila har för länge sedan lyckats fly Yarmuk, som tidigare var ett av de största palestinsk­a flyktinglä­gren i Syrien. Men FN har riktat en särskild uppmaning till de krigförand­e parterna att skona de civila som ännu finns kvar.

Sammantage­t har minst 74 regeringss­oldater och 59 IS-män dödats i striderna i södra Damaskus under de senaste åtta dagarna, uppger Syriska människorä­ttsobserva­toriet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland