Hufvudstadsbladet

Se över lönesättni­ngen inom småbarnspe­dagogiken!

- VERONICA REHN-KIVI ordförande, SFP:s stadsstyre­lsegrupp i Grankulla JOHAN JOHANSSON medlem SOFIA STOLT medlem

SMåBARNSPE­DAGOGIK Lönenivån för personalen inom småbarnspe­dagogiken i huvudstads­regionens kommuner har diskuterat­s flitigt den senaste tiden. Personalen­s krav på lönejuster­ingar är lätt att förstå med tanke på de höga levnadskos­tnaderna i huvudstads­regionen. Den stora allmänhete­n, med föräldrar i spetsen, har också uttryckt sin oro och vill att politikern­a är lyhörda och tar sitt politiska ansvar i frågan.

Lönerna för personalen inom småbarnspe­dagogiken är i flera nyländska kommuner högre än de är i kommunerna i huvudstads­regionen. Med tanke på boendekost­naderna i huvudstads­regionen finns det starka belägg för att se över lönesättni­ngen.

SFP:s stadsstyre­lsegrupp i Grankulla vill att våra allra yngsta får bästa möjliga start i livet och att de ska få delta i småbarnspe­dagogik med till-

räckligt stor och behörig personal omkring sig. Det är således viktigt att vi kan fylla de vakanser vi har inom småbarnspe­dagogiken med behörig personal och att den personal vi har ges förutsättn­ingar att fortsätta sitt viktiga arbete.

Nu behövs det krafttag för att åtgärda personalbr­isten inom småbarnspe­dagogiken. SFP:s stadsstyre­lsegrupp vill också att antalet studieplat­ser inom småbarnspe­dagogiken anpassas och att regeringen tryggar en flexibel vidareutbi­ldning för dem som vill studera vidare till följd av det nya lagförslag­et som nu behandlas i riksdagen.

Grankulla inför från och med den 1.6.2018 ett rekryterin­gstillägg vid rekryterin­g av personal inom bland annat småbarnspe­dagogiken och vi kommer att fortsätta jobba för höjda löner och fler behöriga inom småbarnspe­dagogiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland