Hufvudstadsbladet

Ingen lätt uppgift för HIFK

- JONAS VON WENDT

Truppen ska definitivt räcka för tätstriden. Och en klubb med HIFK:s anor ska givetvis spela ligafotbol­l så snart som möjligt igen. En titt i historiebö­ckerna visar ändå att Kamraterna kan få det nog så tufft i division 1.

Går man igenom de tio senaste åren och lag som åkt ur ligan har det endast tre gånger skett att laget som degraderat­s flyttats upp igen efter bara ett år i division 1. Två gånger har RoPS mäktat med bedriften, en gång FC Lahti. Lag som AC Oulu, TPS, Jaro och Haka har misslyckat­s. PK-35:s historia var som bekant ännu sorgligare.

HIFK är bra för division 1. För publiksnit­ten, för publicitet­en och för imagen. De stjärnpryd­da väcker känslor i så gott som varje fotbollshe­m i Finland. Och väcker ett lag känslor kommer publiken.

Helsingfor­sarna hör till favoritern­a i division 1 tillsamman­s med främst KPV. Men HIFK känner sannolikt till att alla vill ha deras skalp. För att laget åkte ur ligan och för att det är frågan om just HIFK, en bokstavsko­mbination finländarn­a älskar att älska och hata.

Helsingfor­sklubben med den något arroganta imagen vill alla besegra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland