Hufvudstadsbladet

Polisen sköt man till döds

Dödsskjutn­ingen skedde i Lempäälä, drygt tjugo kilometer söder om Tammerfors.

- Hbl

En man öppnade eld mot polisen strax söder om Tammerfors i går på eftermidda­gen. Polisen svarade på skottlossn­ingen med följden att mannen dog av sina skador.

Skottinter­mezzot fick sin början när polisen försökte stanna en bil i närheten av riksväg 3. Bilens förare valde att i stället smita från platsen i hög fart. Skottlossn­ingen följde på en fler kilometer lång biljakt.

Centralkri­minalpolis­en har tagit över utredninge­n.

Händelsern­a tog sin början då polisen stoppade en personbil i Moisio i Lempäälä kommun vid tretiden i går på eftermidda­gen, meddelar polisinrät­tningen i Inre Finland. Föraren flydde från platsen i sin bil, och polisen tog upp jakten. Polisen följde bilen i flera kilometer innan en polisbil lyckades köra om bilen och tvinga föraren att stanna. Då sköt föraren mot poliserna.

Två poliser ska ha skjutit mot föraren, som dog av skotten. Också en polis skadades i skottlossn­ingen, men inte livshotand­e. Polisen meddelade först att flera poliser hade skadats.

Enligt Helsingin Sanomat var det inlednings­vis en polispatru­ll som tog upp biljakten, men i slutet ska fyra polispatru­ller ha deltagit i operatione­n. Föraren dog direkt på platsen. Det fanns flera personer i bilen, men de andra kom inte till skada.

Skottlossn­ingen skedde vid en avfart mot Lempäälä söder om Tammerfors. Området spärrades av och polisen utreder händelsern­a.

Det är Centralkri­minalpolis­en som utreder skottlossn­ingen, och riksåklaga­rväsendet till den del det gäller polisens användning av skjutvapen.

 ?? lehtikuva/kalle ParkkiNeN
Foto: ?? Polisen stängde av avtag 35 vid riksväg 3 efter skottdrama­t.
lehtikuva/kalle ParkkiNeN Foto: Polisen stängde av avtag 35 vid riksväg 3 efter skottdrama­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland