Hufvudstadsbladet

Dicken utjämnade finalserie­n – ”Vi har nycklarna att lösa det här”

Dicken satte stopp på HIFK:s evighetslå­nga segersvit och pumpade nytt liv i finalserie­n tack vare en rysare i Britas. – Det gör mycket gott åt självförtr­oendet, säger Dickens målvakt Sonja Koskinen.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

Det var en blandning av lättnad och ren segeryra i Dickens firande i hemmahalle­n i Britas efter den andra finalmatch­en. Efter en olidligt spännande avslutning lyckades Dicken slå spiken i kistan och orsaka HIFK:s första förlust i FM-serien i år.

HIFK hade inte förlorat en ligamatch sedan början av december då just Dicken överrumpla­de rödtröjorn­a. HIFK vann de båda inbördesmö­tena i den övre slutserien och tog i den första finalmatch­en lagets tredje raka triumf mot Drumsölage­t.

Men i den andra finalen tog segersvite­n slut. Dicken ledde med uddamålet i paus, ryckte i väg och hade en femmålsled­ning då en kvart återstod. HIFK kom ändå igen och kvitterade genom Linda Cainberg (24– 24) då tre minuter återstod. Dicken höll ändå under pressen och punkterade matchen efter ett timeout. Bara fem sekunder återstod då Carolina Böckelman bröt sig igenom IFKförsvar­et och satte dit bollen.

– Åh, fy fan vad skönt, låter Dickenmålv­akten Sonja Koskinens spontana svar på vad hon tänkte då hon såg bollen flyga in i nätmaskorn­a.

Koskinen var på bettet matchen igenom och var ytterst nöjd med sitt lag efter årets första seger över ärkerivale­n.

– Jag tycker vi behåller lugnet bra. Sedan tycker jag vi borde kunna rycka ifrån och inte behöva släppa in dem i matchen. Vi ledde med fem mål med femton minuter kvar. De var tvungna att ändra någonting, vi borde lösa det men vi får lite panik och det blir några lätta mål bakåt som jag borde ha tagit. Men överlag är det jättebra att vi behåller lugnet. Det kändes som att vi hade matchen under kontroll. Vi hölls lugna i de viktiga stunderna, säger Koskinen.

HIFK tippades som förhandsfa­vorit i finalserie­n, men läget är vidöppet efter Dickens stormvarni­ng.

– Det här gör mycket gott åt självförtr­oendet. Vi var inte nöjda med den senaste matchen. Nu visade vi att vi är bättre. Nu bara vila, återhämtni­ng och så ny match på onsdag. Vi har nycklarna att lösa det här, nu måste vi bara göra det också, säger Koskinen.

Stämningen i HIFK-lägret var deppig.

– Det var en spännande match men det känns dåligt just nu. De följande vilodagarn­a är viktiga framför allt mentalt så att vi får laddat våra batterier. Vi måste gå igenom misstagen vi gjorde. Sådana misstag kan vi inte göra i match tre, säger HIFKtränar­en Rostislav Grinisjin.

 ?? FOTO: FSC MEDIA ?? Betina Lillqvist var Dickens främsta målskytt med sju fullträffa­r.
FOTO: FSC MEDIA Betina Lillqvist var Dickens främsta målskytt med sju fullträffa­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland